Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μία συγκινητική ανάρτηση αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Μας ξεγέλασες. Τελικά ήσουν πολύ πιο θαρραλέα από όσο όλοι είχαμε πιστέψει», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο γνωστός δημοσιογράφος που, ως επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι», υπήρξε αρχικά εσωκομματικός αντίπαλος της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 2017 και, στη συνέχεια, πολιτικός της εταίρος.

«Μας ξεγέλασες. Τελικά ήσουν πολύ πιο θαρραλέα από όσο όλοι είχαμε πιστέψει. Ποτέ δεν κλάφτηκες για την αρρώστια σου, δεν την χρησιμοποίησες ως δικαιολογία & πότε δεν λύγισες. Γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή. Φώφη μου, ο σεβασμός & η αγάπη μας θα συνοδεύουν πάντα την μνήμη σου», έγραψε χαρακτηριστικά. 

https://twitter.com/St_Theodorakis/status/1452584305805430786?ref_src=twsrc^tfw

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2017, διεξήχθη το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά το οποίο η προέδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Φώφη Γεννηματά εξήγγειλε τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του υπό ίδρυση νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, απευθύνοντας κάλεσμα και στο Ποτάμι. Την 1 Σεπτεμβρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, ωστόσο δεν εξελέγη, καθώς συγκέντρωσε 10,93% καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση μεταξύ εννέα υποψηφίων.

Έκτοτε, Το Ποτάμι συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες συγκρότησης του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, που συγκροτήθηκε υπό τον τίτλο Κίνημα Αλλαγής. Την 1 Ιουλίου 2018, η Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Ποταμιού, ύστερα από σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη,  αποφάσισε την αποχώρηση του κόμματος από το Κίνημα Αλλαγής, λόγω εσωτερικών διαφωνιών, και την αυτόνομη πορεία του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA