Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος και εν συνεχεία η κηδεία της Φώφης Γεννηματά συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Άπαντες δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους από τις εικόνες βουβού πένθους στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά και από τους επικήδειους, πρώτα των παιδιών της και μετά της Προέδρου της Δημοκρατίας, του προέδρου της Βουλής και του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ. Το σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου επιβεβαιώνει την απουσία που στιγματίζει από σήμερα την πολιτική ζωή της χώρας. 

Η Φώφη Γεννηματά βλέπει από την είσοδο της Βουλής το μόνο έδρανο που έχει χρώμα. Είναι το δικό της. Είναι η δική της θέση στον ουρανό. 

https://twitter.com/Taniatheod/status/1453280066226491392?ref_src=twsrc^tfw

Η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ έφτασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών όπου κόσμος, φίλοι και συνεργάτες είπαν το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά. Στις 10:00 άρχισε το λαϊκό προσκύνημα με ανθρώπους από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη ακόμα και τα Δωδεκάνησα αποχαιρέτισαν τη Φώφη, όπως την προσφωνούσαν οι πολίτες στο παρεκκλήσι. Στο τελευταίο «αντίο» έδωσε το «παρών» σύσσωμη η πολιτική ηγεσία. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και βεβαίως όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, αλλά και δεκάδες στελέχη αυτών.

H σορός της Φώφης Γεννηματά βγήκε από το παρεκκλήσι εν μέσω χειροκροτημάτων. «Στο καλό», «αθάνατη» φώναζε ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στη Μητρόπολη Αθηνών. Τραγικές φιγούρες ο σύζυγός της, τα τρία παιδιά της και η αδερφή της. Ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης, αγκάλιασε το φέρετρο. Στη Μητρόπολη βρέθηκε και άγημα που απέδωσε τιμές εν ενεργεία υπουργού στη Φώφη Γεννηματά. Αντίο στην Φώφη Γεννηματά είπε και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Υποβασταζόμενη από τον γιο της και δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, βρέθηκε στη Μητρόπολη.

Επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά της οικογένειας, την Φώφη Γεννηματά αποχαιρέτησαν ο γιος της, αλλά και οι δύο κόρες της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA