Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχία προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή, η οποία αναγκάστηκε να διακόψει επειγόντως τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια και να εκκενώσει την αίθουσα, όταν το προεδρείο ενημερώθηκε ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό ενώ από το πρωί βρισκόταν στην Ολομέλεια λόγω της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών.

Δύο λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα κι ενώ η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη, ο προεδρεύων Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση, αφού συνομίλησε αγχωμένος στο τηλέφωνο, ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι το rapid test του κ. Καραμανλή βγήκε θετικό. Ακολούθησε μοριακός έλεγχος, στον οποίο ο κ. Καραμανλής βγήκε και πάλι θετικός. 

Κατόπιν τούτου, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η αίθουσα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να ακολουθήσουν όλα τα πρωτόκολλα απολύμανσης και ιχνηλάτησης των στενών επαφών του που θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο και πιθανή καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής είχε μεταβεί από τη Βουλή στο υπουργείο, όπου αισθάνθηκε ζαλάδα. Του συστήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο για το ενδεχόμενο νόσησης από κορονοϊό και το rapid test βγήκε θετικό. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο υπουργός Υποδομών καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Βουλή και στις επαφές που είχε με βουλευτές και κοινοβουλευτικούς συντάκτες φορούσε διαρκώς διπλή χειρουργική μάσκα

Η ανάρτηση του Κώστα Καραμανλή

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο κ. Καραμανλής επιβεβαίωσε πως βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πάντα προτιμούσα πρώτα να μου λένε τα άσχημα νέα και μετά τα θετικά… Το κακό λοιπόν είναι ότι είμαι θετικός στον κορονοιό, το καλό όμως είναι ότι χάρις στον εμβολιασμό μου πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και θα περάσω αυτή την περιπέτεια χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία. Χτες είχα κάνει rapid test, όπως σταθερά κάνω 2 φορές την εβδομάδα, το οποίο είχε βγει αρνητικό. Σήμερα, όμως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις άδειες οδήγησης, ένιωσα αδιαθεσία.

Επέστρεψα στο γραφειo μου και αμέσως έκανα νέο rapid test, το οποίο βγήκε θετικό. Περιμένω σε λίγες ώρες το αποτέλεσμα και του μοριακού, που θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση. Ενημέρωσα αμέσως τον Πρόεδρο της Βουλής. Και αυτονόητα, παραμένω απομονωμένος, ενημερώνω τις επαφές μου και ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές».

https://twitter.com/karamanlis_k/status/1455918641698979842?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA