Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή αντεπίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τις καταγγελίες του για τριτοκοσμική κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας πως «αντί να κάνει αυτοκριτική, ο λαϊκισμός του έχει ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό». Τον προκάλεσε μάλιστα να επισκεφτούν μαζί τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ειδικά το Παπανικολάου, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για άλλο νοσοκομείο από αυτό που επισκέφτηκε.   

Διαβάστε ακόμη: Αλέξης Τσίπρας: «Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει»

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που επισκέφτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει σήμερα 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 ΜΑΦ έναντι 8 κλινών ΜΕΘ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επί κυβέρνησης ΝΔ στο νοσοκομείο Παπανικολάου έχουν επίσης διπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ αριθμώντας πλέον τις 46 έναντι 20 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «ψευδεστατη» την καταγγελία του κ. Τσίπρα ότι οι 18 κλίνες ΜΕΘ δωρεά της Επιτροπής Ελλάδα 2021 στο νοσοκομείο Παπανικολάου δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, διαβεβαιώνοντας πως όχι μόνο λειτουργούν κανονικά αλλα αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκεί 9 ασθενείς non covid. 

«Ή θα κατεβάσει την ψευδή ανάρτηση ή θα πάμε μαζί στο Παπανικολάου να δει τους 9 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις κλίνες που υποτίθεται ότι δεν λειτουργούν», σημείωσε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Η διαφορά είναι ότι οι κλίνες αυτές είναι για καθαρά περιστατικά κι όχι για covid». 

Ο υπουργός Υγείας σχολίασε αιχμηρά την επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισκεφτεί το Ιπποκράτειο νοσοκομείο μετά από εφημερία, όπου όπως είπε πάντα το προσωπικό είναι καταπονημένο και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ενισχύσει συνεχώς το ΕΣΥ προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των πολιτών, ενώ έστειλε εκ νέου μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA