Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει πια στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου, καθώς οριστικοποιούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν το debate μεταξύ των 6 υποψηφίων, το οποίο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. «Πρέπει να συζητήσουμε πώς θα μεγαλώσει η παράταξη και ποιος από τους υποψηφίους έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τη μεγαλώσει», υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ. «Δεσμεύομαι ότι όποιος έρθει δε θα είναι μόνο συνιδρυτής αλλά θα είναι και πρωταγωνιστής, αν μου δώσουν τη δυνατότητα να ηγηθώ της παράταξης», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, προαναγγέλοντας ότι από την επόμενη ημέρα θα ζητήσει αυτοοργάνωση, «πρώτα οι οργανώσεις, μετά τα συνέδρια, η παράταξη θα γίνει από τα κάτω, όχι από τα πάνω», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: ΚΙΝΑΛ: Σκληρή ανακοίνωση - Δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός

«Αν εκλεγώ πρόεδρος, εμείς, όλοι μαζί ως συλλογικότητα, δεν θα χαρίσουμε την Ελλάδα στη Νέα Δημοκρατία και δεν θα χαρίσουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε απόψε στην Πάτρα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αχαΐα.

Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα ευρήματα δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε σήμερα, επεσήμανε ότι «εγώ συνεχίζω με δύναμη, ενότητα και σεμνότητα και το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω, είναι να επιλέγω ανθυποψηφίους για το δεύτερο γύρο». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «αυτό θα ήταν αλαζονικό, θα ήταν ξένο από τη δική μου πολιτική πορεία, από το ήθος μου και από τα πιστεύω μου».

«Η Παράταξή μας, είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων: Τις εντεινόμενες ανισότητες, στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, στα δικαιώματα, αλλά και στην μετάβαση στη ψηφιακή εποχή. Τα μεγάλα προβλήματα των μικρομεσαίων, που πλήττονται από τις συνεχείς κρίσεις. Των αγροτών, που αναζητούν καλύτερες μέρες για τα προϊόντα τους και στήριξη για την παραγωγή τους. Των γυναικών, που πέρα από τις διακρίσεις στην εργασία, υφίστανται έναν ιδιότυπο ρατσισμό και βιώνουν πολλές φορές τη σκληρή πλευρά της ζωής. Των ανέργων που ασφυκτιούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, και αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που φέρνουν οι εξελίξεις. Τους ανθρώπους του πολιτισμού, που βρίσκονται στο έλεος και της οικονομικής πραγματικότητας και των συνεπειών της πανδημίας. Και βέβαια, των νέων μας, που δεν βλέπουν προοπτική», τόνισε σε ομιλία του στα Χανιά της Κρήτης ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, με σημερινή επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) επανέρχεται στο «μείζον θέμα της δυνατότητας ηλεκτρονικής ψήφου στις διαδικασίες ανάδειξης ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής». Υπενθυμίζει ότι «την ώρα που ξεκινούσε η εκ νέου εκτόξευση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα», είχε προτείνει δημοσίως ότι «να εξεταστεί επειγόντως η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου. Δηλαδή, κάθε προοδευτικός πολίτης να μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο δυνατοτήτων για ψήφο: είτε αυτοπροσώπως, με ανοιχτό μητρώο την ημέρα της εκλογής, είτε ηλεκτρονικά, με όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες αξιοπιστίας που χρειάζονται». Μάλιστα, «στις 25 Οκτωβρίου, οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία είχαν στείλει σχετική τεκμηριωμένη επιστολή σε όλους τους υποψηφίους και στην ΕΔΕΚΑΠ».

«Υπάρχει η ανάγκη να ξαναγνωριστούμε ιδεολογικά και πολιτικά, έχουμε ανάγκη μιας νέας ιδεολογικής ταυτότητας από την οποία να καταλαβαίνει ο κόσμος τι πρέπει να περιμένει από μας, τι σημαίνει να είναι κανείς εκπρόσωπος των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού τον 21ο αιώνα» δήλωσε από το Ρέθυμνο ο Χάρης Καστανίδης, υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου.

Τέλος ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, μίλησε για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, λέγοντας ότι ο ίδιος θέλει να εκφράσει τη νέα γενιά. «Η υποψηφιότητα μου στηρίζεται σε όλους εκείνους, τους καθημερινούς ανθρώπους κάθε γενιάς, που έχουν όνειρα και ελπίζουν σε κάτι νέο και διαφορετικό» αναφέρει, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική δεν μπορεί να είναι κάτι αόριστο, δεν μπορεί να έχει ταυτιστεί με τους χείριστους των χαρακτηρισμών και να περιμένουμε να αλλάξει έτσι την κοινωνία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA