Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι υποψήφιοι στο Κίνημα Αλλαγής δεν κατάφεραν χθες να συμφωνήσουν στους όρους διεξαγωγής των τηλεοπτικών τηλεμαχιών, αυτό αναμένεται πάντως να γίνει σήμερα στις 17.00 όταν και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η ΕΔΕΚΑΠ για να αποφασίσει οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των πέντε υποψηφίων, υπήρξε συμφωνία στις ημερομηνίες για την διεξαγωγή δυο debate στις 22/11 και στις 29/11, όμως διάφορα τεχνικά ζητήματα παραμένουν εκκρεμή, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης από υποψήφιο προς υποψήφιο, αλλά και οι θεματικές των συζητήσεων.

Με βάση την πρόταση που διαμορφώνεται στην παρούσα φάση, η πρώτη τηλεμαχία, ανάμεσα στους υποψήφιους των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 22/11 στην ΕΡΤ και θα έχει ως συντονίστρια την παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου της κρατικής τηλεόρασης. Ερωτήσεις αναμένεται να υποβάλλουν δημοσιογράφοι ή οι παρουσιαστές των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Το δεύτερο debate αναμένεται να διεξαχθεί την Δευτέρα 29/11 πιθανότατα στην ΕΡΤ-3 με δημοσιογράφους περιφεριακών μέσων. Επιμέρους διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ των υποψηφίων αναφορικά με τις θεματικές αλλά και τη συνολική διάρκεια των ερωτήσεων/απαντήσεων, καθώς και τη δυνατότητα του να υποβάλλει ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Τελικές απαντήσεις αναμένεται να δοθούν σήμερα, όταν και θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για την διεξαγωγή του debate έχουν εκφράσει και ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει ομοφωνία από το σύνολο των υποψηφίων για την πραγματοποίησή τους. 

Πάντως, η πρόταση που τέθηκε μέσω της εκπροσώπου του Γιώργου Παπανδρέου για δυνατότητα ενός ψηφιακού debate (μέσω zoom) στην περίπτωση που κάποιοι εκ των υποψηφίων βρίσκονται στην περιφέρεια σε δεδομένες ημερομηνίες δεν έγινε δεκτή από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Σύμφωνα με πληροφορίες το τρίτο debate ανάμεσα στους δυο υποψηφίους που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου. 

Ανάμεικτα μηνύματα από τις πρώτες μετρήσεις 

Νέα δημοσκόπηση είδε χθες το φως της δημοσιότητας από την εταιρεία opinion poll που δίνει και αυτή προβάδισμα στον Ανδρέα Λοβέρδο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ που δηλώνουν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 31,6%, έναντι 28,6% του Νίκου Ανδρουλάκη. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 21,6%, ενώ σε πολύ χαμηλότερη βάση εκκίνησης ξεκινούν οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι: ο Χάρης Καστανίδης συγκεντρώνει 7%, ο Παύλος Χρηστίδης 3,5% και ο Παύλος Γερουλάνος 2,8%. 

Προς το παρόν τα επιτελεία των υποψηφίων δεν σχολιάζουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων, έμπειροι δημοσκόποι πάντως με τους οποίους συνομίλησε το reader.gr εκφράζουν μεθοδολογικούς προβληματισμούς για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αφού μέχρι στιγμής οι μετρήσεις δεν έχουν καταφέρει να δώσουν μια αξιόπιστη πρόβλεψη για τον αριθμό των ψηφοφόρων που αναμένεται να φτάσουν στην κάλπη της εσωκομματικής διαδικασίας του Κινήματος Αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες μετρήσεις που θα δώσουν κι άλλα προς αξιοποίηση στοιχεία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA