Μενού
  • Α-
  • Α+

Το γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η είδηση της σκληρής αντιπαράθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ολλανδή δημοσιογράφο, η οποία πρόσβαλλε τη χώρα μας για την μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών. Η Ινγκεμποργκ Μπέουχελ επιτέθηκε σφόδρα στον Ελληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε κι ο κ. Μητσοτάκης την... έβαλε στη θέση της.

Ο διεθνής Τύπος αναφέρθηκε εκτενώς στην «υπεράσπιση της πολιτικής της Ελλάδας» από τον Ελληνα πρωθυπουργό, κατά το Reuters, ενώ το Bloomberg ανέφερε στο... γυρισμένο μάτι του πρωθυπουργού, που άστραψε και βρόντηξε. «O συνήθως γλυκομίλητος Μητσοτάκης ήταν εμφανώς θυμωμένος», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Συγκεκριμένα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε οργισμένα όταν η δημοσιογράφος τον κατηγόρησε για «κατάχρηση ναρκισισμού» και συνέχισε λέγοντας πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερασπίζεται την μεταναστευτική πολιτική σε έντονη ανταλλαγή απόψεων με δημοσιογράφο».

To Bloomberg έγραψε πως ο Ελληνας πρωθυπουργός ξέσπασε για τους πρόσφυγες σε συνέντευξη Τύπου. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τσακώθηκε δημοσίως σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για τη μεταναστευτική του πολιτική και τις συνθήκες σε προσφυγικό καταυλισμό στη Σάμο. Δίπλα στον Ολλανδό Μαρκ Ρούτε ο Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του, όταν ένα άτομο, που δήλωσε δημοσιογράφος Ολλανδικών ΜΜΕ, τον κατηγόρησε ότι “ψεύδεται” αναφορικά με αυτό που συμβαίνει σε παράνομους μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα, συχνά μέσω της Τουρκίας. O συνήθως γλυκομίλητος Μητσοτάκης ήταν εμφανώς θυμωμένος και έδωσε μια μακρά απάντηση, που γινόταν ολοένα και πιο οργισμένη», μεταδίδει το πρακτορείο.

Και η Deutsche Welle μετέδωσε το συμβάν λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Ελληνας πρωθυπουργός λογομαχεί με ρεπόρτερ για το μεταναστευτικό». Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, «είπε ότι ο Έλληνας ηγέτης “ψεύδεται” για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών». Από πλευράς του ο πρωθυπουργός όπως γράφει η DW, απάντησε «κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς. Σέβομαι απόλυτα αυτή την κουλτούρα. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι προσβολές, σε αυτή την αίθουσα, προς το πρόσωπό μου και προς τον ελληνικό λαό. Δεν θα δεχτώ να εκτοξεύετε κατηγορίες και εκφράσεις που δεν βασίζονται σε στοιχεία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA