Μενού
  • Α-
  • Α+

Δριμεία κριτική σε όσους καταψηφίζουν τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, που αυστηροποιούν τις ποινές για βιαστές ανηλίκων και ειδεχθή εγκλήματα, άσκησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, στρέφοντας τα πυρά και κατά στελεχών του δικού του κόμματος. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπερψηφίζει τον νέο Ποινικό Κώδικα επί της αρχής και τις περισσότερες διατάξεις χωρίς αστερίσκους, διαφοροποιώντας τη στάση του από τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ που έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί στο «παρών» επί της αρχής.

«Θεωρώ αδιανόητο η εισηγήτρια μας η κυρία Γιαννακοπούλου να έχει πει επανειλημμένα γιατί αργείτε να αυστηροποιήσετε τον Ποινικό Κώδικα και η  αείμνηστη Πρόεδρός μας  να σας έχει κάνει κριτική για το ίδιο θέμα και να έρχονται οι αυστηροποιήσεις των ποινών και εμείς να έχουμε ομιλίες πρωτευόντων βουλευτών μας επί άλλων θεμάτων, σοβαρών μεν, αλλά που δεν μπαίνουν στην ουσία του σχεδίου νόμου», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Πρόσθεσε, δε, καυστικά πως: «Είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων και παράλληλα θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις με δάκρυα για όσα συμβαίνουν γύρω μας; Είναι ψεύτες αυτοί που θα το κάνουν. Είναι δυνατόν να λεμέ "όχι" και να αναζητούμε ψευτοδικαιολογίες σε ψευδομελέτες;».

Αναφερόμενος στη δική του στάση, είπε: «Απαλλαγμένος πλέον στο να υπακούω στους κομματικούς συσχετισμούς θα δώσω απολύτως το δικό μου στοιχείο της πολιτικής μου ταυτότητας, ως ελεύθερος άνθρωπος και μέλος του κοινοβουλίου. Θα πράξω σύμφωνα με τη συνείδηση μου, χωρίς φόβο και πάθος, καθώς τίποτα δε με δεσμεύει και σας λέω ότι παρά του ότι διαφωνώ σε ορισμένα ζητήματα, ψηφίζω ναι επί της αρχής και των περισσοτέρων άρθρων».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντως άσκησε κριτική στη ρύθμιση για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, για την οποία υποστήριξε ότι συμφωνεί με την ΕΣΗΕΑ.

https://twitter.com/a_loverdos/status/1458722816967200769?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA