Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 19:30 θα απευθυνθεί στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διαγγέλματος για να δώσει αρχικά μια απάντηση στα όσα λέγονται, ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει την πανδημία του κορονοϊού να εξελίσσεται στον... αυτόματο. Ο πρωθυπουργός, θα αναλύσει την επιδημιολογική εικόνα, με κεντρική εκτίμηση ότι βαδίζουμε σε πορεία σταθεροποίησης, έστω και σε υψηλά επίπεδα, και θα αναφερθεί στις αντοχές και τις δυνατότητες του ΕΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr ο κ. Μητσοτάκης θα καταστήσει σαφές ότι ο εμβολιασμός με την 3η δόση θα είναι υποχρεωτικός για τους πολίτες της κατηγορίας των άνω των 65 ετών, οι οποίοι για να διατηρήσουν σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, θα πρέπει να υποβληθούν στην αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά Covid-19.

Ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην κατεύθυνση πως η κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει άλλα νέα μέτρα ούτε να προχωρήσει σε περιορισμούς με ένα lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που έχουν ήδη παρθεί αυστηρά μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων, με αξιοσημείωτο κόστος και για την κοινωνικότητα και για την τσέπη τους.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα στους πολίτες για την πανδημία και τη συνεχή προσπάθεια για την ανάσχεσή της και τη διαχείριση των επιπτώσεών της. Νωρίτερα σήμερα το πρωί υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία επίταξης ιδιωτών γιατρών προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση αποβλέπει πρωτίστως στην υγειονομική ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα και στην ανάγκη να μην ξανακλείσει η οικονομία και να μείνει η κοινωνία ανοιχτή. Η πανδημία επιμένει, δημιουργεί ένα πλέγμα συνεπειών για την πατρίδα μας, η αντιμετώπιση και η υπέρβαση των οποίων απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και προσήλωση στον στόχο. Αυτό είναι που έκανε και εξακολουθεί να κάνει η κυβέρνησή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με το βλέμμα στα Χριστούγεννα

Ο στόχος της κυβέρνησης, όπως θα το εκφράσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του είναι οι εμβολιασμένοι θα κάνουν κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα, με την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτές. Όσο για τους ανεμβολίαστους αν συνεχίζουν να επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, τότε θα πρέπει να συμβιβαστούν πως θα κάνουν γιορτές στο σπίτι τους.

Εμβολιασμοί στους 65 και άνω

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από τον πρωθυπουργό στην ανάγκη όλοι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την ενισχυτική, τρίτη ή και δεύτερη σε ορισμένες περιπτώσεις, δόση. Μάλιστα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να προαναγγείλει και ένα «μοντέλο Μακρόν». Το τέλος, δηλαδή, της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ή των 65 ετών μετά από έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA