Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόσω ολοταχώς για την εκκίνηση των εργασιών της βάζει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που συγκροτήθηκε με αντικείμενο τη διερεύνηση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ για την καμπάνια έναντι της πανδημίας του κορονοϊού και τη λειτουργία των εταιριών δημοσκοπήσεων την περίοδο 2019-2021. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων έχουν ήδη έτοιμες με τις λίστες με τους βουλευτές τους οποίους προτείνουν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή.

Ποια θα είναι τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής

Από τη Νέα Δημοκρατία, για τη θέση του Προέδρου αναμένεται να προταθεί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ τον κομβικό ρόλο του εισηγητή του κόμματος θα αναλάβει ο Δημήτρης Καιρίδης. Μέλη προτείνεται να οριστούν οι: Δημήτρης Μαρκόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Βασίλης Υψηλάντης,  Φίλιππος Φόρτωμας, Γιάννης  Ανδριανός, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Παρασκευή Βρυζίδου, Γιάννης Μελάς, Τάσος Μπαρτζώκας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Κατερίνα Παπακώστα, Πέτρος Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης,.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κρίσιμο έργο του εισηγητή αναμένεται να ανατεθεί στον Γιάννη Ραγκούση, ενώ μέλη θα είναι οι: Μάριος Κάτσης, Αναστασία Γκαρά, Θεοδώρα Τζάκρη, Βασίλης Κόκκαλης, Γιώργος Τσίπρας, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από το Κίνημα Αλλαγής εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Καμίνης και μέλος πιθανότατα ο Δημήτρης Μπιάγκης .

Το ΚΚΕ θα εμπιστευτεί τη Μαρία Κομνηνάκα. Η Ελληνική Λύση θα αναθέσει το έργο στον Βασίλη Βιλιάρδο, ενώ το ΜέΡΑ25 θα ορίσει πιθανότατα εισηγητή τον Κλέωνα Γρηγοριάδη. 

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας οι εργασίες της Επιτροπής θα ξεκινήσουν την προσεχή Τρίτη (23/11) και θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 2 μηνών από τη συγκρότησή της, ενώ δεδομένο θεωρείται πως σε πρώτη φάση θα γίνει εκτεταμένη συζήτηση αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του χρόνου έρευνας από το 2015, ζήτημα με το οποίο συντάσσονται και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA