Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου στις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα και τα προειδοποιητικά του πυρά για έλεγχο ποινικών ευθυνών.

«Εγώ σας εγκαλώ γιατί δεν το κάνατε»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σήκωσε το γάντι, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ποινικοποιούν τη δράση αντί της αδράνειας και αντιστρέφοντας τα πυρά, τόνισε σε αυστηρό ύφος: «Εξεταστικές προαναγγέλθηκαν σήμερα γιατί τόλμησα να ενεργήσω και να δράσω, εκεί που για πολλά χρόνια το μελετούσαμε, το αναπέμπαμε, το επαναναμπέμπαμε, το κλωσούσαμε λίγο παραπάνω, το συζητούσαμε λίγο περισσότερο, αλλά δεν το κάναμε. Με εγκαλείτε. Κι εγώ εγκαλώ λοιπόν. Γιατί δεν το κάναμε τόσα χρόνια; Φοβόσασταν; Εγώ δεν φοβήθηκα. Τελειώνει όμως ο χρόνος των τζετ σε 18 μήνες. Και το ξέρατε αυτό από το 2017, η Αεροπορία το ήξερε από πιο νωρίς, αλλά το συζητούσατε».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διαβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα έχουν εφόσον το επιθυμούν πρόσβαση στο κείμενο της σύμβασης, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι «δεν υπάρχει τίποτα σάπιο» και επιζήμιο σε αυτή. Επισήμανε μάλιστα πως είναι ανοιχτός να τα κάνουν όλα «φύλλο και φτερό».

Προτιμώ να ελεγχθώ γιατί έδρασα παρά γιατί δεν έκανα τίποτα

«Θα έχετε το δικαίωμα να δείτε τη σύμβαση, αλλά αυτό πρέπει να προχωρήσει. Ηδη στην Καλαμάτα γίνονται έργα. Να πάμε να τους πούμε αύριο παγώνουν για μερικούς μήνες ακόμα; Αυτό θέλετε;  Πρέπει τελικά να παγώσω ότι γίνεται στις Ενοπλες Δυνάμεις για να γλιτώσω από εξεταστικές;», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Σας είχα πει, ότι προτιμώ να ασχοληθεί μαζί μου κάποια εξεταστική στο μέλλον και να χάνω τον ύπνο μου γι’ αυτό, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή βρέθηκα σε αυτή την τιμητική θέση και δεν έκανα τίποτα επειδή φοβήθηκα μην με ελέγξει κάποιος στο μέλλον. Ερχομαι και σε σας και λέω όλα θα ελεγχθούν και δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν γίναν και λίγα και δεν προέκυψε τίποτα».

Ο ίδιος τόνισε πως ο έλεγχος από την αντιπολίτευση είναι θεμιτός και σωστός, κατηγόρησε, ωστόσο, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διενεργεί τον έλεγχο αυτό με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμού των στελεχών που έχουν την ανάληψη της ευθύνης αυτών των αποφάσεων. Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι προσεκτικοί, καθώς μπορεί να κατηγορηθούν κι εκείνοι για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Μην προεξοφλείτε από τώρα εισαγγελείς και εξεταστικές. Είναι σαν να μου απευθύνετε μία συγκεκριμένη προειδοποίηση να μην εκτελεστεί αυτή η σύμβαση να μην πάει η δουλειά αυτή εκεί που πάει. Και ο καθένας με το μυαλό του μπορεί να βάλει πολλά, διότι εδώ αυτές οι μεγάλες δουλειές,  αυτά τα μεγάλα project υποκρύπτουν από πίσω μεγάλες συγκρούσεις συμφερόντων. Και αυτός που θα επιλέξει θα πρέπει να το κάνει πολύ προσεκτικά. Ασφαλώς και εγώ. Ασφαλώς και ο καθένας και πολλοί επιλέγουν και επέλεγαν να μεταθέσουν την επιλογή στις καλένδες. Γιατί να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά που λέει και ο λαός, άστο παρακάτω κάποιος άλλος θα βρεθεί να πάρει την απόφαση. Εγώ αυτό δεν το έκανα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η σύμβαση με την ισραηλινή εταιρία επελέγη από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία ως η πλέον συμφέρουσα τόσο με επιχειρησιακούς όσο και με οικονομικούς όρους, διαψεύδοντας παράλληλα τον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα ότι θα ήταν οικονομικότερη η αγορά νέων αεροσκαφών έναντι της μίσθωσής τους και  τονίζοντας ότι το Κέντρο δεν αφορά μόνο τη μίσθωση αλλά κι άλλες σημαντικές υπηρεσίες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA