Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την προεδρία του κόμματος, έχει μπει το ΚΙΝΑΛ, ενώ απομένουν εννέα ημέρες για το debate των υποψηφίων, που ορίστηκε ύστερα από πολλές διαβουλεύεσεις στις 29 Νοεμβρίου, με τον Γιώργο Παπανδρέου να μην δηλώνει ωστόσο συμμετοχή. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα για debate, θα το ήθελα και εγώ, αλλά με όρους που θα βοηθήσουν το χώρο. Η πρότασή μου δεν κουβεντιάστηκε καν», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο MEGA.

Διαβάστε ακόμη: Είναι επίσημο: Στην ΕΡΤ το debate για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ - Οι δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος

Απαντώντας στο γιατί αποφασίζει μετά από 9 χρόνια να ζητήσει εκ νέου την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο κ. Παπανδρέου είπε ότι: «Πάντα ενεργός πολιτικός ήμουν, δεν έφυγα από την πολιτική και εντός Ελλάδας και διεθνώς. Θεωρώ ότι τα προβλήματα της χώρας μας αποτελούν τεράστια πρόκληση. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Με την απώλεια της Φώφης στεναχωρήθηκα, προβληματίστηκα και αισθάνθηκα ευθύνη απέναντι στην παράταξη να βοηθήσω για να ξαναγίνει μια παράταξη ισχυρή, δυναμική και πλειοψηφούσα δύναμη στη χώρα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο κάποιας μελλοντικής συνεργασίας με τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος τόνισε ότι «Θεωρώ ότι θα πρέπει να αναδείξουμε τα μεγάλα προτάγματα ως ΚΙΝΑΛ και την παράδοσή μας ως ΠΑΣΟΚ, που διαφέρουν αρκετά και από τις δύο παρατάξεις, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ζήσαμε και την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, που στην πράξη δεν έκανε προοδευτικές αλλαγές, αλλά συντηρητικές. Υπάρχουν προοδευτικές δυνάμεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θεωρώ ότι κυβέρνησε άκρως συντηρητικά. Μπήκε πολύ στην πρακτική μιας δεξιάς. Σήμερα προέχει να αναδείξουμε που θέλουμε ως παράταξη να πάμε τη χώρα».

«Δεν έφυγα ποτέ από την καρδιά του ΠΑΣΟΚ, και θα δούμε πώς στο μέλλον θα αξιοποιήσουμε τα σύμβολά μας. Η παράδοση του ΠΑΣΟΚ είναι μέσα μου, ήμουν στις ιδρυτικές διαδικασίες και έχω διατελέσει και πρόεδρος. Στόχος δικός μου είναι να κρατήσω μια πολιτισμένη ενότητα στο χώρο μας, να δώσουμε πνεύμα ουσιαστικού διαλόγου, και να μπορέσουμε να πάμε στην επόμενη μέρα. Το κάλεσμα το μεγάλο είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου» ανέφερε στη συνέχεια, ενώ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του για παρέμβαση άλλων δυνάμεων στη διαδικασία της εκλογής, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι: «Εγώ μίλησα για πιθανές εξωθεσμικές κινήσεις, δε γίνεται μόνο στην Ελλάδα αυτό. Θεωρώ ότι η απάντηση σε αυτές είναι συγκεκριμένη, και είναι η μεγάλη συμμετοχή. Όταν κάποιος γνήσια έρθει και ψηφίσει γιατί επιλέγει κάποιον, αυτό είναι όχι μόνο αποδεκτό, αλλά και επιθυμητό. Άλλο αυτό, και άλλο να υπάρχουν παρασκηνιακοί τρόποι για να επηρεαστούν οι εκλογικές διαδικασίες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA