Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για την κρίση ακρίβειας και την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. «Ανησυχώ για την ανεπάρκειά σας. Ανησυχώ γιατί είστε αρνητής της πραγματικότητας, ανησυχώ γιατί έχουμε έναν πρωθυπουργό που το μόνο που θέλει να κάνει είναι η επικοινωνία και η εικόνα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχω ευθύνη ως σημερινός αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός, να είμαι εδώ και να καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που είναι ο τελικός κριτής. Και κοντοζυγώνει η ώρα» σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  επισήμανε ότι «ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη η ανησυχία του μέσου πολίτη που παρακολουθεί, που βλέπει την ακρίβεια να τον πνίγει, στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους, μεγάλωσε. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας. Λέει τα ίδια που έλεγε και για την πανδημία, ότι νικήσαμε, ότι πάμε στο τελευταίο μίλι, ότι η ακρίβεια θα είναι προσωρινή. Η κα Λαγκάρντ, πρόεδρος της ΕΚΤ, προεξοφλεί ότι το πρόβλημα της ακρίβειας ήρθε για να μείνει και ότι η άνοδος στις τιμές της ενέργειας θα διαρκέσουν περισσότερο από την πανδημία. Αυτό είναι το επίπεδο της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη».

Η πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα

Κατά την πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «άρει άμεσα το αδιέξοδο» στο οποίο έχει ρίξει τη χώρα στο θέμα της ακρίβειας αλλά και της πανδημίας.

«Ξέρετε να πορεύεστε με δημιουργική λογιστική και ψέματα. Δε μπορεί να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που κυβερνάνε», τόνισε στην πρωτολογία του κ με θέμα «την κρίση ακρίβειας και την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ότι παρουσιάζει μία παραδεισένια εικόνα ενώ δείχνει να μην κατανοεί ότι η κρίση «δεν είναι παροδική αλλά δομική». Μάλιστα καταλόγισε στον πρωθυπουργό «έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης. Προχειρότητα. Εμμονή σε παρωχημένες ιδεοληψίες και αποτυχημένες συνταγές. Εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Το κύμα της ακρίβειας όπως εξήγησε στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν «πουλάει», αλλά «πονάει» αυτούς που δεν μπορούν να βγάλουν την 3η εβδομάδα του μήνα, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες βλέπουν στην τσέπη τους το πρόσθετο κόστος Μητσοτάκη, είναι σε απόγνωση και εσάς δεν σας καίγεται καρφί».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «οι πολίτες ακούνε Μητσοτάκη και όταν βλέπουν το λογαριασμό ρεύματος και τις τιμές στο σούπερ μάρκετ νομίζουν ότι ζουν σε άλλη χώρα».

«Πάτε να ανακόψετε με ψίχουλα το ράλι αυξήσεων, οι εξαγγελίες σας είναι ανεπαρκείς και κρατάνε 3 μέρες. Ανακοινώσατε 250 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αφού καταργήσατε την 13η σύνταξη που λέγατε ότι είναι «ψίχουλα», φέρτε την πίσω» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Συνέχισε μάλιστα υπογραμμίζοντας ότι «Η 13η σύνταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ψίχουλα», τα 250 ευρώ είναι μεγάλη κοινωνική πολιτική. Αυτός είστε, όμως η επικοινωνία έχει και τα όρια της».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε εμμονές με τα ιδιωτικά συμφέροντα της κυβέρνησης και φέρνοντας ως παράδειγμα το «ξεπούλημα της ΔΕΗ» (σ.σ. όπως το χαρακτήρισε), χαρτογράφησε τη «συνταγή Μητσοτάκη» ως «ολιγοπώλιο, αισχροκέρδεια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και χειραγώγηση τιμών». Και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην χονδρική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη εν μέσω ενεργειακής κρίσης - Η ΔΕΗ αντί να κρατά χαμηλά τις τιμές και να προστατεύει τον καταναλωτή πρωταγωνιστεί σε ένα ανεξέλεγκτο ράλι αυξήσεων».

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως τόνισε «τα καρτέλ είναι ανεξέλεγκτα σε βάρος των καταναλωτών σε μία περίοδο σαρωτικής ακρίβειας».

«Όσο ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι» είπε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ προειδοποίησε ότι «στον επόμενο τόνο, η ώρα δεν θα είναι ώρα Μητσοτάκη, θα είναι η ώρα του λαού. Το νιώθετε κι εσείς ότι όσο κ να σας προστατεύουν οι επικοινωνιακοί σας αερόσακοι «απόγνωση», είναι το αίσθημα που αφήνει η πολιτική σας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA