Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέα μέτρα: Ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Χριστούγεννα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που δεν έχουν κλείσει την Α' δόση για το εμβόλιο μέχρι και τις 15 Γενάρη 2022

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοινώσεις για νέα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών προέβη σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 100 ευρώ το μήνα σε κάθε συμπολίτη μας άνω των 60 ετών που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Διορία για ραντεβού 1ης δόσης μέχρι 15 Ιανουαρίου 2022.

Ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πέρα από τις σημερινές ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη όπως εγκαίρως έγραψε το Reader από χθες, τις μέρες των γιορτών θα διατεθούν σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενόψει των χριστουγεννιάτικων ημερών που περιλαμβάνουν αυξημένη κινητικότητα και κοινωνικότητα, δωρεάν self test. Η διανομή θα είναι καθολική, για το σύνολο του πληθυσμού κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνεται μέσω των φαρμακείων, με το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη, ενώ το πόσα θα είναι θα το αποφασίσει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τις αμέσως επόμενες μέρες. Το κεντρικό σενάριο, πάντως, είναι να πρόκειται για δύο self test και μένει να δούμε για πότε ακριβώς. Θα πρόκειται, βεβαίως, για ισχυρή σύσταση προς όλους τους πολίτες, μαζί με ευρύτερες συστάσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων και οριοθέτηση των επαφών και την περίοδο των εορτών.

Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Κύριο αντικείμενο στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο είναι τα νομοσχέδια των υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας, Οικονομικών, Μετανάστευσης και Δικαιοσύνης. Αναλυτικά τα θέματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη του νομοσχεδίου για το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ): Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/2034 σχετικά με την προληπτική εποπτεία επιχειρήσεων επενδύσεων, 2019/2177 και 2020/1504 σχετικά με τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων, β) Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2020/1151 σχετικά με την εναρμόνιση των διαρθρώσεων των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που επιβάλλονται στην αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά, 2021/1159 σχετικά με προσωρινές απαλλαγές εισαγωγών και ορισμένων παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για την Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη για την Εθνική Στρατηγική Ένταξης Προσφύγων και Ασυνόδευτων Ανηλίκων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την επιλογή Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Νέα μέτρα #Κορονοϊός #μετάλλαξη Όμικρον #Κυριάκος Μητσοτάκης #Υπουργικό Συμβούλιο

Best of Internet