ΠΟΛΙΤΙΚΗ
02/12/2021 17:45

Βουλή: Στο «κόκκινο» η ένταση στην Εξεταστική - Ο Γιώργος Τσίπρας αποκάλεσε μάρτυρα «καντίνα»

Ενταση πυροδότησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η ατάκα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, περί μάρτυρα «καντίνα» αναφερόμενος στον Ιορδάνη Γιαμουρίδη, με αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση των βουλετών της ΝΔ

Βουλή: Στο «κόκκινο» η ένταση στην Εξεταστική - Ο Γιώργος Τσίπρας αποκάλεσε μάρτυρα «καντίνα»
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

«Κόκκινο» χτύπησε η θερμοκρασία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κατά την εξέταση του μάρτυρα Ιορδάνη Γιαμουρίδη, Προέδρου της επιτροπής παραλαβής εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του έργου που αφορά στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Οι απαντήσεις του κ. Γιαμουρίδη ότι η επιτροπή δεν είχε αρμοδιότητα να κρίνει ή να αξιολογήσει τη σύμβαση είτε τα κριτήρια που τέθηκαν, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση του Γιώργου Τσίπρα προς το πρόσωπο του με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό «καντίνα», που πυροδότησε ένταση.

«Όταν εμείς καταθέσαμε τον κατάλογο μαρτύρων, ο κ. Μαρκόπουλος (ΝΔ) μας εγκάλεσε ότι μόνο την καντίνα δεν είχαμε καλέσει. Φαίνεται ότι τελικά όμως, σήμερα καλέσαμε την καντίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν πως τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας αποτελούν προσβολή και προς τον μάρτυρα και προς τη δημοσιοϋπαλληλία.

«Είναι προσβολή, να ανακαλέσει άμεσα», φώναξε ο Γιάννης Ανδριανός. «Ντροπή», διαμαρτυρήθηκε ο Βασίλης Σπανάκης, ενώ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε: «Εδώ υπάρχει σαφέστατη μομφή, η οποία χαρακτηρίζει τη δημοσιοϋπαλληλια. Έχετε και βαρύ όνομα κύριε Τσίπρα. Να είστε πιο προσεκτικός. Να ανακαλέσετε τη φράση».

«Ο όρος καντίνα υπάρχει στα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης, στην αναφορά του κ. Μαρκόπουλου.Το ποιος αποκάλεσε καντίνα υψηλόβαθμους υπαλλήλους το χρεώνεται η πλειοψηφία. Προσωπικά σέβομαι και τιμώ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με αυτά που ακούμε όμως περί αναρμοδιότητας φαίνεται πως η συγκεκριμένη επιτροπή βρίσκεται πιο κοντά στην καντίνα από ό,τι στην αναθέτουσα αρχή», αντέτεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΟΥΛΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ