Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που μαίνεται η κόντρα για τις VIP ΜΕΘ με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν γίνεται επιλογή ασθενών, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, κρατά αποστάσεις από τις καταγγελίες του κόμματός του για την επιλογή ασθενών

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός Καβγάς σε ζωντανή σύνδεση Γιαννάκος - Παγώνη: Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα

Ο Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο Kontra, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 440 ΜΕΘ και παρέδωσε 570, μέσα σε συνθήκες μνημονίων ενώ το πρόβλημα σήμερα είναι η ανεπαρκής στελέχωση. Αναφερόμενος στις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ για τις vip ΜΕΘ, τις οποίες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε ως fake news, είπε: «Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική.

Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα. Αυτό το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε και οφείλει να το διασφαλίσει και το κίνημα των υγειονομικών, τα σωματεία, τα συνδικάτα των γιατρών, των εργαζομένων, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και να απαιτήσουμε, είναι να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας».

Πλεύρης: «Ψεύδος η επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, στην οποία αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα καταγγέλθηκαν περί «επιλογής ασθενών» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Αυτό, το οποίο ειπώθηκε για την επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ, είναι ελεεινό ψεύδος. Για να γίνει αυτή τη στιγμή μια μεταφορά σε κλίνη ΜΕΘ ακολουθείται η εξής διαδικασία: Όταν ένα νοσοκομείο δεν έχει κενή κλίνη ΜΕΘ και ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι ένα περιστατικό πρέπει να μπει σε κλίνη ΜΕΘ, το ανεβάζει στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ και γίνεται αποδοχή από νοσοκομείο το οποίο έχει κενή κλίνη, όπου και εκεί γιατρός πάλι κρίνει ότι πρέπει να εισέλθει στην κλίνη ΜΕΘ», ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA