Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκινάω με πράσινο παρασκήνιο τη σημερινή στήλη. Το βράδυ της Κυριακής, λίγο πριν τις 21:00, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρισκόταν στο στέκι του, την Μάντζαρου 3, με τον πολύ στενό του κύκλο.

Διαβάστε ακόμη: ΚΙΝΑΛ: «Πόρτα» ρίχνει ο Ανδρουλάκης στους ΠΑΣΟΚους που πήραν κυβερνητικές θέσεις σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Αναπάντητες κλήσεις 

Μεταξύ άλλων, εκεί ήταν ο γιος του Μαρίνος, η πρώην σύζυγός του, Ελένη Ψαρρού, και άλλοι. Εκείνη την ώρα, λοιπόν, ένας άγνωστος αριθμός κάλεσε τον Ανδρουλάκη, ο οποίος και δεν απάντησε. Νωρίτερα του είχαν τηλεφωνήσει Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου. Κάποιος συνεργάτης του, όμως, σφύριξε στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (έτσι θα το λέω, να ξέρετε) ότι τον ψάχνει ο πρωθυπουργός. Τι να κάνει και ο κ. Ανδρουλάκης, έψαξε και βρήκε το προσωπικό κινητό του πρωθυπουργού και τον πήρε πίσω. Και κάπως έτσι είπαν τις πρώτες κουβέντες ως επικεφαλής κομμάτων. Τώρα, μια συνάντησή τους που ακούω, μην την βιάζεστε γι’ αυτές τις μέρες, εκτός αν έχουν κανένα σύντομο τετ-α-τετ στον προϋπολογισμό το Σάββατο. Και από βδομάδα έχουμε χρόνο. 

Ανανέωση με Κατρίνη

Ο κύβος ερρίφθη και νέος επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ θα είναι ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης. Μεθοδικός βουλευτής και πάντα διαβασμένος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τώρα παίρνει προαγωγή και θα είναι η «φωνή» του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή. Μαθαίνω, μάλιστα, ότι η πλευρά Ανδρουλάκη είχε εκμυστηρευτεί σε ορισμένους θεσμικούς παίκτες την επιλογή Κατρίνη ως σήμα ανανέωσης έναντι μιας επιλογής Σκανδαλίδη που, για να είμαι ειλικρινής, δεν θα συγκινούσε και τα πλήθη. Έτσι, η μεγάλη πρεμιέρα του κ. Κατρίνη θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα μιλήσει ως επικεφαλής της Κ.Ο. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. 

Βρείτε την εκπρόσωπο

Θα είναι γυναίκα, θα είναι δημοσιογράφος. Αυτά τα στοιχεία διαρρέονται προς όλους για την υπόθεση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Από το βράδυ της Κυριακής, ονόματα παίζουν στην πιάτσα, τα οποία, όμως, δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά. Κάποιοι έριξαν το όνομα της anchorwoman του ΑΝΤ1, Μαρίας Σαράφογλου. Άλλοι της σχολιάστριας του ίδιου καναλιού, Κάτιας Μακρή. Εγώ, πάντως, έχω να πω ότι πρέπει να ψάξουμε αλλού μάλλον…

Όσο για τις άλλες αλλαγές, παρελθόν θα αποτελέσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου από γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος. Για τη θέση του έχει ακουστεί και ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, και η λοβερδική Χαρούλα Κεφαλίδου της Δράμας. Κάποιος εξ αυτών μπορεί, παράλληλα, να παίξει και για Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Ίδωμεν σήμερα το απόγευμα στις 16:00. 

Τελευταίες εμφανίσεις Γενικών Γραμματέων

Διάβαζα τη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Ιστιαία σήμερα το πρωί και είδα το όνομα της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Τουρισμού, Βίκυς Λοϊζου. Όμως, αμέσως μετά τα Φώτα, θα πρέπει να παραιτηθούν όσοι γενικοί γραμματείς θέλουν να πολιτευθούν στις επόμενες εκλογές. Η κυρία ΛοΪζου, λοιπόν, μάλλον θα αποχωρήσει από τη θέση της, μιας και έχει έρθει η ώρα να διεκδικήσει μια θέση στη Βουλή μέσω της περιφέρειας των Κυκλάδων. Ακόμα, για την Εύβοια κατευθύνεται η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Τέλος, μένει να δούμε τι θα γίνει και στο Υγείας, όπου ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, είναι για να… φύγει εδώ και καιρό. Κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να πολιτευθεί στη Λακωνία, απ’ όπου κατάγεται. Πάντως, άμα είναι να φύγει, το πρόσωπο στη θέση του έχει βρεθεί: Η γενική γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ειρήνη Αγαπηδάκη, που έχει πάρει «άριστα» στη διαχείριση της ντροπιαστικής ιστορίας με τα ασυνόδευτα ανήλικα. 

Συνεργασία στο asset management

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή της χθεσινής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιερά Σύνοδο μου μετέφερε αρμόδια πηγή μου. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι τα μέλη της ΔΙΣ ζήτησαν από την κυβέρνηση να βοηθήσει την Εκκλησία στο κομμάτι της διαχείρισης της περιουσίας της, προκειμένου να μπορεί να αποκομίζει μεγαλύτερα κέρδη προς όφελος του διακονικού και φιλανθρωπικού της έργου. Σε αυτό, ρόλο θα μπορούσε να παίξει το ΤΑΙΠΕΔ και είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, νυν αναπληρωτής CEO, θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά ως άνθρωπος που έχει καλή επαφή με τον κλήρο. Μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός άκουσε την πρόταση με ενδιαφέρον και η κυβέρνηση θα επανέλθει εν ευθέτω χρόνω στο ζήτημα. 

Η «πρώτη» Μαρινάκη στην Πειραιώς

Ανέλαβε καθήκοντα χθες και επισήμως στην οδό Πειραιώς ο νέος γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος παρέλαβε από τον απελθόντα γραμματέα, Γιώργο Στεργίου. Παρόντες ήταν και ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Μπρατάκος, και ο διευθυντής του γραφείου Μητσοτάκη, ο Στέλιος Κονταδάκης. Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης ανέβηκε στο γραφείο του στον δεύτερο όροφο και ξεκίνησε τις επαφές του με τους γραμματείς του κόμματος, μιας και την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Διαγραμματειακό της ΝΔ. Και από βδομάδα ξεκινούν περιοδείες ανά τη χώρα και επαφές με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς για τον νέο γραμματέα, ο οποίος μπαίνει από νωρίς στα βαθιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA