Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί το δημόσιο πρόγραμμα του πρωθυπουργού αυτές τις μέρες να είναι κάπως αραιό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται συσκέψεις. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα είχαμε στο Μαξίμου συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο για τη συζήτηση του προϋπολογισμού που ξεκίνησε τη Δευτέρα και μάλιστα με την παρουσία Μητσοτάκη, ο οποίος… κατάφερε να φτάσει παρά την κίνηση σε όλους τους δρόμους. 

Συσκέψεις στο Μαξίμου

Ψάχνονται, μαθαίνω, για το καλάθι του προϋπολογισμού, το οποίο θα περιγράψει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο. Έχουν σχεδόν «κλειδώσει» κι άλλες ανάσες για την ενέργεια, με αύξηση της έκπτωσης για το φυσικό αέριο, αλλά και σημαντικότερη επιδότηση στους λογαριασμούς του ρεύματος για τον Δεκέμβριο. Μάλιστα, για τα ευάλωτα νοικοκυριά θα υπάρξει ένας νέος μόνιμος μηχανισμός από Γενάρη και μένει να δούμε αν θα έχει προβλέψεις με βάση εισοδηματικά κριτήρια ή/και πλαφόν κατανάλωσης. Ψάχνονται, δε, και για την κατάργηση, επί της ουσίας, της εισφοράς αλληλεγγύης για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους, μέτρο που δεν είχε ανακοινωθεί στη ΔΕΘ και θα είναι μια σημαντική ανάσα για το διαθέσιμο εισόδημα των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. 

«Θεόσταλτος» 

Μέλι έσταξε χθες η Όλγα Βογιατζή για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο. Η κυρία Βογιατζή είναι πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Βόρειας Εύβοιας και μάλλον είναι ενθουσιασμένη με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, ο οποίος είναι παρών σε κάθε περιοχή φυσικής καταστροφής και έχει αυτό το χαρτοφυλάκιο. Εξού και στη σύσκεψη στην Ιστιαία τον πρσφώνησε «Θεόσταλτο», προκαλώντας γέλια. Και μπορεί ο συνεσταλμένος υφυπουργός να μην είπε πολλά, ανέλαβε όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραπονέθηκε ότι η πρόεδρος δεν βρήκε κανένα κοσμητικό επίθετο για εκείνον. Τότε, πετάχτηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έβγαλε το συμπέρασμα ότι αν ο Τριαντόπουλος είναι θεόσταλτος, τότε ...Θεός δεν είναι παρά ο Μητσοτάκης. «Δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω θεόσταλτο γιατί αφού εγώ τον έστειλα, θα πάμε σε παραπομπές πολύ επικίνδυνες και θα οδηγηθούμε σε άλλες ατραπούς», είπε χαριτολογώντας ο κ. Μητσοτάκης και έκλεισε την κουβέντα. 

Παλιός γνωστός

Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά. Αυτό είναι το παλιό άσμα και μου το θύμισε η εκδήλωση στη Βόρεια Εύβοια, όταν είδα στο βήμα τον Δημήτρη Οικονόμου. Δεν θα τον θυμάστε, είμαι σίγουρος, αλλά ήταν υφυπουργός Υποδομών στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη και είχε μεγάλη εμπλοκή για το Ελληνικό και να ξεμπλέξουν τα Πολεοδομικά. Αποχώρησε χωρίς να το καταλάβουν και πολλοί στον ανασχηματισμό της περασμένης άνοιξης, επανήλθε όμως στο προσκήνιο και στην Επιτροπή Μπένου για κάτι που γνωρίζει πολύ καλά: Ως επιβλέπων των μελετών των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων των Δήμων Βόρειας Εύβοιας.

Ο διάδοχος Μαρινάκη στην ΟΝΝΕΔ

Σας έγραψα χθες για την «πρώτη» του νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη, στα γραφεία του κόμματος, μιας και ανέλαβε επισήμως καθήκοντα. Βεβαίως, η ανάληψη της θέσης αφήνει κενό στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Μαθαίνω ότι εκεί προβάδισμα έχει ο 28χρονος Μένιος Κορομηλάς, ο οποίος ως τώρα είναι υπεύθυνος περιφερειακών οργανώσεων της γαλάζιας νεολαίας. Αν προκριθεί, εν τέλει, η επιλογή του θα είναι μια «βουτιά» στην επετηρίδα, αλλά και ηλικιακή ανανέωση, μιας και δεν θα είναι ούτε 30. Βεβαίως, όποιος και να είναι ο νέος πρόεδρος θα είναι σε άμεση συνεργασία με τον Παύλο Μαρινάκη

Παράξενα πράγματα

Είδα χθες κάτι και με παραξένεψε, για να σας πω την αλήθεια, τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο, να βγαίνει στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου για πρόβλεψη καιρού από το βήμα της Βουλής και από το link του καναλιού στο Περιστύλιο. Γιατί συνέβη αυτό; Μα ο άνθρωπος είχε να συνδυάσει δύο πράγματα: Τη δουλειά του στο κανάλι και την παρουσία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, παρουσία του πρωθυπουργού. 

Η απόφαση του ΑΝΤ1

Το στάθμισαν στον ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει με τους Ράδιο Αρβύλα, μετά την απεχθή υπόθεση Παναγιωτόπουλου, τις αποκαλύψεις και τη σκόνη που σηκώθηκε, παρά την άμεση απομάκρυνσή του από την εκπομπή. Έτσι, παρά το ότι έπαιξε χθες έντονα το σενάριο να μην βγουν, εν τέλει η διοίκηση πίεσε πολύ την ομάδα του Αντώνη Κανάκη και θα βγουν ως και την Πέμπτη. Μετά, διακόπτουν ως και μετά τα Φώτα για τις γιορτές. Και μετά, ο… Θεός είναι μεγάλος. Πάντως, τα διαφημιστικά έσοδα στο prime time και μάλιστα σε ένα πετυχημένο prime time πρόγραμμα είναι εξαιρετικά μεγάλα για να τα αφήσει έτσι ο όμιλος. Ιδίως, όταν επιλογές όπως το Game of Chefs και η Φάρμα δεν σάρωσαν απέναντι σε Σασμό και Γη της Ελιάς.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA