Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως χυδαία ψεύδη απέρριψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τις αιτιάσεις για VIP ΜΕΘ ή για κρεβάτια ΜΕΘ τα οποία εσκεμμένα παραμένουν κλειστά. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε στη Βουλή ότι η επιλογή για την εισαγωγή ασθενών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας γίνεται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία χειρίζονται αποκλειστικά ιατροί και δεν παρεμβαίνει άλλος δάκτυλος. 

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία όπως είπε, ο μέσος χρόνος αναμονής για την εισαγωγή σε ΜΕΘ κυμαίνεται από λίγες ώρες μέχρι 2,5 ημέρες. Τόνισε, δε, πως  σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ασθενείς που αν και πρέπει να μπουν σε ΜΕΘ δεν δύναται να διακομιστούν λόγω αστάθειας. 

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε επίσης τα πέντε στοιχεία τα οποία ισχύουν κατά σειρά για την εισαγωγή ασθενούς σε ΜΕΘ, ως εξής: 

  1. βαριά πάσχοντες
  2. ασθενείς με δεύτερη κατηγορία αποκατάστασης,
  3. ασθενείς με  δυσλειτουργία οργάνου που χρήζουν εντατικής φροντίδας,
  4. ασθενείς με σημαντικά μικρότερη πιθανότητα αποκατάστασης,
  5. ασθενείς που θεωρούνται ότι δεν έχουν προσδόκιμο ζωής

Για εξελισσόμενη τραγωδία λόγω της ανεπάρκειας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση και για εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, έκανε λόγο από την πλευρά του ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός. Μάλιστα, παρότι είχε δηλώσει δημοσίως πως δεν πιστεύει τα περί VIP ΜΕΘ, σήμερα o κ. Ξανθός υπογράμμισε πως το επιχείρημα της κυβέρνησης διαψεύδεται από το ότι επώνυμοι ασθενείς βρήκαν αμέσως κρεβάτι.

«Αυτό είναι προσβλητικό. Υπήρξατε υπουργός και ξέρετε πως λειτουργεί το σύστημα. Προσπαθείτε να καλύψετε την ερώτηση των συναδέλφων σας (σ.σ. 31 του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συνυπέγραψε ο κ. Ξανθός), η οποία ρωτάει πράγματα τα οποία απέχουν παρασάγγας από τη δική σας ερώτηση»,  αντέδρασε ο υπουργός Υγείας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA