Μενού
  • Α-
  • Α+

Δείπνο με τον ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, μακριά από τα μάτια των περίεργων, με τη συζήτησή τους να μονοπωλεί το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και τις αυξήσεις που φέρνει στα προϊόντα.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εστία», ο ιδιοκτήτης των σούπερ μάρκετ προχώρησε στη δυσμενή πρόβλεψη πως από τη νέα χρονιά έρχονται μεγάλες αυξήσεις σε βασικά αγαθά, οι οποίες θα φτάσουν από το 20% μέχρι το 40%. «Τα μακαρόνια; Γενάρη – Φλεβάρη θα τα δούμε 40% πάνω σε σχέση με σήμερα. Και δεν αποκλείεται να μην τα δούμε και καθόλου στα ράφια», υπογράμμισε ο ιδιοκτήτης της μεγάλης αλυσίδας, σύμφωνα με την «Εστία».

Στο εν λόγω παραπολιτικό επισημαίνεται πως από το 2022, βασικά είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως το αλεύρι, ο καφές, το ρύζι, η μαρμελάδα, οι φρυγανιές, τα δημητριακά, το βρεφικό γάλα και τα είδη ζαχαροπλαστικής, θα γνωρίσουν ανατιμήσεις, η κύρια αιτία των οποίων είναι «η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, το οποίο επιβαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA