Μενού
  • Α-
  • Α+

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά αποφάσισε με ευρύτερη πλειοψηφία 175 ψήφων η Ολομέλεια της Βουλής. Κατά της άρσης ψήφισαν 101 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών». Νωρίτερα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε ως μέγα ολίσθημα την πιθανή έγκριση του αιτήματος άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για το αποκαλούμενο «περούκα gate».

«Εγκαλούμαι επειδή υπερασπίστηκα τα δικαιώματα μου και κατήγγειλα μια απαράδεκτη πρακτική. Θα πρέπει και σας το λέω ευθαρσώς να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. Δεν είναι σταθερές και αέναες οι πλειοψηφίες. Οι εμπνευστές και αυτουργοί των πρακτικών αυτών όταν παίρνουν σήμα από το πολιτικό σύστημα ότι αυτές οι πρακτικές είναι αποδεκτές θα τις συνεχίσουν. Και αυτές οι πρακτικές θα συνεχιστούν και προς εσάς. Και δεν σας το λέω επειδή θα έχουμε σε λίγο εκλογές και θα χάσει η ΝΔ το λιγότερο 40 έδρες, αυτό λέει η απλή αναλογική», σημείωσε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία. 

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίστηκε εκ νέου το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση τον έβαλε στο στόχαστρο μιντιακών συμφερόντων. Σχετικά, δε, με το λεγόμενο περούκα gate είπε πως: «Είχαν μεταμφιεστεί και παρακολουθούσαν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές τους πρακτικές σε κάποιου είδους δημοσιογραφία που δεν αποδέχθηκαν όμως οι εργοδότες τους και οι συνάδελφοι τους. Ακόμα και σήμερα τα ΜΜΕ αποκαλούν την υπόθεση αυτή ως περούκα gate. Εγώ δεν φορούσα περούκα. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Κάνουμε την αντιπαράθεσή μας ανοιχτά». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.