Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εγκληματικά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον και πρότεινε μείωση της χωρητικότητας σε χώρους εστίασης - διασκέδασης. Λάβρος κατά της κυβερνητικής πολιτικής για τη διαχείριση της πανδημίας με αιχμή την παραλλαγή Όμικρον, εμφανίστηκε ο Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή, στον απόηχο των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για δωρεάν διανομή self test χωρίς επιπλέον περιοριστικά μέτρα την εορταστική περίοδο, αποφεύγοντας ωστόσο να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο τελεσίγραφο τριών μηνών του υπουργού Υγείας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς προκειμένου να μη θέσουν εαυτόν εκτός ΕΣΥ.

Διαβάστε ακόμη: Θάνος Πλεύρης: Αφησε ανοιχτό να απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα αναφερόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό. «Είχατε εξαρχής μία αίσθηση προσωρινότητας και σύντομης παρένθεσης, η οποία θα κλείσει κυρίως με την έλευση των εμβολίων. Αυτό έχει διαψευστεί τραγικά.

Έρχεται η Όμικρον και συντριβεί όλη την επιχειρηματολογία ότι η ιστορία των εξάρσεων των επιδημικών αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Και επιμένετε στην ίδια γραμμή και δεν ακούτε τους επιστήμονες της χώρας. Έχει γίνει ο πρωθυπουργός ένα περίεργο υβρίδιο επιδημιολόγο και εσχάτως και εντατικολόγου», ανέφερε ο κ. Ξανθός.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εγκληματικά αντανακλαστικά» απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, προτείνοντας από την πλευρά του τη μείωση των ποσοστών χωρητικότητας στους χώρους εστίασης και διασκέδασης την περίοδο των εορτών.

«Αυτή την περίοδο όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι σε συναγερμό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το ECDC,οι πάντες. Και εννοείται με πολύ πιο ισχυρά συστήματα υγείας λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα. Και εσείς μας λέτε ότι θα συνεχίσουμε ως έχει, δηλαδή, με τη λάθος γραμμή. Διαχείριση τραγική. Ούτε καν σε χώρους μαζικής εστίασης δεν υπάρχει μια πρόνοια να μειωθεί το ποσοστό κάλυψης. Δεν μπορεί να υπάρξουν κοινωνικές συναθροίσεις με 100% χωρητικότητα», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Οι αποφάσεις σας δημιουργούν συνθήκες ευνοϊκές για να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερη υγειονομική τραγωδία από αυτή που ζούμε σήμερα».

Έσπευσε, δε, να προλάβει τα πυρά περί καταστροφολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «εμείς δεν επενδύουμε στην καταστροφή, αλλά οφείλουμε να προειδοποιήσουμε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, επειδή η βασική σας πολιτική ήταν να μην επενδύσετε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA