Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ΚΙΝΑΛ καυτηρίασε την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει νέα μέτρα... κατόπιν εορτής, χαρακτηρίζοντάς τα καθυστερημένα κι ανεπαρκή, ενώ με νέα διαρροή που βγήκε από την Χαριλάου Τρικούπη, επιτίθενται στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Στην Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν χαρακτηριστικά πως «"κυβερνητικά στελέχη" διαρρέουν ότι η ανακοίνωσή μας μοιάζει με του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν όλοι απέναντί τους να μοιάζουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους βολεύει. Ετσι είχαν καλομάθει. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Αντί να επενδύουν τόσο χρόνο σε αχρείαστες πολιτικές εντυπώσεις, καλύτερο θα ήταν να λάβουν υπόψη την έκθεση Τσιόδρα - Λύτρα ή έστω να εφαρμόζουν στην ώρα τους αυτά που τους προτείνουμε, όπως την επέκταση της υποχρεωτικότητας στο Δημόσιο, την τηλεργασία, τους συστηματικούς ελέγχους, την ιχνηλάτηση, την έγκαιρη και βιώσιμη ενίσχυση του ΕΣΥ κ.α. Η κυβέρνηση όμως προτιμά να είναι ευχάριστη, παρά χρήσιμη. Τις τραγικές συνέπειες των επιλογών της, τις πληρώνει η ελληνική κοινωνία» έλεγαν χαρακτηριστικά στο ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τα νέα μέτρα

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα λαμβάνονται καθυστερημένα και δεν επαρκούν. Δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά την διάδοση του ιού, καθώς δεν συνοδεύονται από σχεδιασμό για την αύξηση των εμβολιασμών, την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και την προετοιμασία του συστήματος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών.

Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Εμβολιασμοί, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επιδημιολογική παρατήρηση με διενέργεια rapid και pcr test και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, είναι αναγκαία για την αναχαίτιση του νέου κύματος πανδημίας»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA