Απειλές κατά της Ελλάδας αλλά και γενικότερα κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαπέλυσε η Αγκυρα μέσω του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμαν Σοϊλού, o οποίος ουσιαστικά υποστήριξε ότι η Frontex λειτουργεί με τον χειρότερο τρόπο και ότι οι υπάλληλοι της πρέπει να φορούν μαύρα περιβραχιόνια. «Η Frontex εκπροσωπεί τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους Ευρωπαίους να λογοδοτήσουν.
«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδα τους», συμπλήρωσε. Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει ότι πρέπει να καταργηθεί η Frontex, κάνοντας λόγο για βρώμικο οργανισμό και μαύρη ιστορία. Σημειώνεται η Τουρκία με την Frontex πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελικ κατηγόρησε την Ελλάδα για τυραννική συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες. Κατηγορεί παράλληλα τον Έλληνα πρωθυπουργό για μαύρη προπαγάνδα και ότι η χώρα μας οδηγεί εσκεμμένα τους πρόσφυγες στο θάνατο.
Μηταράκης: «Κάθε βάρκα που δεν ξεκινά, σώζει ζωές»
Αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια ‘εργαλειοποίησης’ της μεταναστευτικής κρίσης και εμφανώς η προστασία των συνόρων καθιστά την Ευρώπη ισχυρή απέναντι σε εκβιαστικές απαιτήσεις. Αυτή είναι η αποστολή της Frontex, αυτή είναι η κυριαρχική ευθύνη της χώρας μας.
Προστατεύουμε τα σύνορα μας με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Θα έπρεπε, βέβαια, η Τουρκία, εφαρμόζοντας την Κοινή Δήλωση, να είχε προλάβει – ως οφείλει – τις παράνομες αναχωρήσεις.
Με αυτό τον τρόπο θα είχε προλάβει και τα πρόσφατα θανατηφόρα ναυάγια. Κάθε βάρκα που δεν ξεκινά, σώζει ζωές και βοηθά στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών».
- Δύο ανερχόμενα νησιά που μπήκαν στο ραντάρ του ελληνικού καλοκαιριού
- 15 μεγάλες σειρές που ανέβαλες καιρό και μπορείς επιτέλους να δεις το καλοκαίρι
- Τσουβέλας: «Οι φωτογραφίες αδικούν την Εύα, δεν έχει φωτογένεια - Λες κι εγώ είμαι ο Μπραντ Πιτ»
- Το γνωστό φαγητό ξενύχτηδων που ακρίβυνε αστρονομικά το 1989
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.