Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με καλεσμένους τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Έλληνα ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη. Αφορμή τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας έναντι στην πανδημία του κορονοϊού και η σύγκριση με άλλες χώρες που κατάφεραν να κρατήσουν τον ιό έξω από τη χώρα τους» όπως είπε ο. Παυλάκης.

Διαβάστε ακόμη: Ανοικτό για νέα μέτρα κι επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε πως ένα lockdown δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. «Στη ζωή δεν έχουμε μόνο την πανδημία αλλά πρέπει να δούμε και πολλά άλλα θέματα που είναι πολύ πιο σημαντικά, όπως η οικονομία» σημείωσε.

Σε εκείνο το σημείο όμως ο Γιώργος Παυλάκης σε πιο επιθετικό τόνο ανέφερε: «κύριε Γεωργιάδη, ας μιλήσουμε σοβαρά. Να ακολουθήσουμε τα καλά ή τα κακά παραδείγματα; Οι χώρες που κράτησαν τον ιό έξω από τη χώρα τους, είναι η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία ακόμα και η Κίνα, οι οποίες με αυστηρά μέτρα, παράλληλα είχαν την οικονομία τους ανοιχτή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην ακολουθούμε τα λάθος παραδείγματα. Οι αποτυχίες σας είναι πολλές και τις βλέπουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς αναφέροντας: «Η Αυστραλία έκανε 200 μέρες καραντίνα και οι παραγωγές τους είχαν πέσει αρκετά. Είχαν μεγάλες ζημιές στην οικονομία. Ας μην τα ξεχνάμε. Δεν είναι εφικτό να κλείσουμε τα σύνορα μας. Αν τα κλείναμε θα πεθαίναμε από την πείνα και όχι από τον ιό».