Μενού
  • Α-
  • Α+

Self test από 'δω, self test από 'κει, όλοι με μια μπατονέτα στη μύτη είμαστε. Ακόμα η παραμικρή ενόχληση στο λαιμό μας ωθεί σε ένα τεστ και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι επιδημιολογικά χρήσιμο. Με όλα αυτά τα τεστ, όμως, αποφάσισα να μάθω κάτι παραπάνω για το κόστος, μιας και η κυβέρνηση έχει βάλει μπροστά το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον Χρήστο Στυλιανίδη για να κάνει τις προμήθειες.

Εξ εγκύρου πηγής, λοιπόν, πληροφορήθηκα ότι έχουμε ήδη εκατομμύρια τεστ στοκαρισμένα, με δεδομένο και ότι οι πολίτες δεν πήραν όλα τα τεστ που τους αναλογούσαν για τις μέρες των γιορτών. Η τιμή, πάντως, δεν είναι κακή. Από εκεί που είχαμε ξεκινήσει με 4 ευρώ το κομμάτι, τώρα τα παίρνουμε σε τιμή κάτω του ευρώ, περίπου στα 0,80 ευρώ. Πληροφορούμαι, επίσης, ότι η προμήθεια δεν γίνεται με απευθείας ανάθεση, αλλά με κλειστή διαδικασία και τις επόμενες μέρες θα έχουμε κι άλλες παραλαβές. 

Διαβάστε ακόμη: Self test: Πώς θα τα προμηθεύονται και πώς θα τα δηλώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Έρχονται οι δασοκομάντο

Να μείνω στη λεωφόρο Κηφισίας, μιας και χθες είχα ρέντα και έμαθα και δύο πράγματα γι' αυτούς τους περίφημους δασοκομάντο που θα είναι εκπαιδευμένοι ειδικά για τις mega fires που ήρθαν και στη χώρα μας. Πάνω από 120 Έλληνες πυροσβέστες θα πάνε για μετεκπαίδευση στην Ουάσιγκτον, αλλά λόγω κορονοϊού θα πάνε μάλλον μετά τον Μάρτιο. Παράλληλα, έχει κλειδώσει να έρθουν στη χώρα μας και να είναι σε μόνιμη βάση και πυροσβέστες από ευρωπαϊκές χώρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μιλάμε για περίπου 200 άτομα με ιδιαίτερη επάρκεια; και εμπειρία, αν και δεν θα είναι όλοι μαζί στη χώρα, ίσως εκ περιτροπής. 

Ο Κυριάκος στα βήματα του Κώστα

Στον μαρτυρικό Αϊ Στράτη θα βρίσκεται σήμερα για τον Αγιασμό των Υδάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί. Πρόκειται για έναν τόπο εξορίας, που κουβαλάει ένα ιστορικό φορτίου. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, θα είναι ο δεύτερος Κεντροδεξιός πρωθυπουργός που θα τον επισκεφθεί. Πρώτος-και πρώτος πρωθυπουργός-που είχε πάει ήταν ο Κώστας Καραμανλής, επί των ημερών του οποίου είχε ανοίξει και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στο οποίο θα πάει και ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί. Μιας και μιλούσα, δε, με καραμανλικό γνώστη χθες το απόγευμα, μου θύμισε ότι ο κ. Καραμανλής είχε κάνει κινήσεις ανοίγματος προς την Αριστερά, πηγαίνοντας σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΕΔΑ ή στην πολιτική κηδεία του Χαρίλαου Φλωράκη στο Σπίτι του Λαού του ΚΚΕ, μαζί με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον Γιώργο Σουφλιά. 

Το αεροπλάνο και ο καφές στη Λήμνο

Να έρθω τώρα και στη Λήμνο, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα πάει μετά τον Αϊ Στράτη, ενώ ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται από χθες. Σας είπα από χθες ότι δεν θα συναντηθούν και σήμερα σας προσθέτω ότι δεν είναι, επειδή δεν ήθελε ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά επειδή το μοναδικό αεροπλάνο φεύγει από το νησί στη 13:00. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, θα έχει πρόγραμμα, καθώς μεταξύ άλλων θα πιει καφέ με πολίτες σε μαγαζί του νησιού. Ελπίζω να τους ελέγξουν τα πιστοποιητικά, για να μην έχουμε ατυχήματα...

Αντέχει ο Φλώρος

Κάτι έπιαναν προ ημερών οι κεραίες μου για κρίσεις στο στράτευμα τις επόμενες εβδομάδες και για μια συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που επίκειται. Αν ήμουν ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, πάντως, δεν θα αγχωνόμουν ιδιαίτερα. Κατά πώς φαίνεται, για το 2022 θα παραμείνει κανονικά στη θέση του, χωρίς εκπλήξεις. 

Μπλε φάκελοι για γενικούς γραμματείς

Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης χρονιάς, τον Δεκέμβριο, οι υπουργοί πήραν από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο τους γνωστούς «μπλε φακέλους» τους, τους ετήσιους στόχους των υπουργείων τους για το 2022. Αντίστοιχο φάκελο θα πάρουν τώρα και οι νέοι γενικοί γραμματείς που ανέλαβαν αυτές τις μέρες τα καθήκοντά τους. Μάλιστα, αρκετοί θα περάσουν και από την Προεδρία της κυβέρνησης για να τα πουν με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Θανάση Κοντογεώργη, ο οποίος έχει αναλάβει να τους παραδώσει και το σχετικό... πεσκέσι. Έρχονται και οι θεσμοί από βδομάδα, άλλωστε, και πρέπει σιγά-σιγά να κλείνουν εκκρεμότητες στα υπουργεία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA