Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι προκλητικές δηλώσεις και επιθέσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας δεν είναι μόνο άμεσες, αλλά και... έμμεσες! Ετσι, το νέο παραλήρημα του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, κατά του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν... είχε στόχο την Ελλάδα

Διαβάστε ακόμη: Πύλες της Κολάσεως: Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν έδωσε εντολή να σφραγιστούν

Οι δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου, προκάλεσαν την οργή της Αγκυρας που εκφράστηκε από τον Τούρκο πολιτικό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου, ισχυριζόμενος πως:

«Καταλαβαίνει μονό ένα πράγμα: ''αν στηρίζετε την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους γίνεστε πολιτισμένος'', όμως όταν η Τουρκία υποστηρίζει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της και αντιστέκεται, τότε δεν είναι πολιτισμένη. Αυτή τη λογική του πολιτισμού, την επιστρέφουμε στον κ. Μακρόν και του τη χαρίζουμε».

Σημειώνεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είχε αναφέρει ότι «...το πολιτικό και το πολιτισμικό σχέδιο του Ερντογάν δεν έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές άξιες. Η Τουρκία έχει σχέδιο να επεκτείνει το πολιτικό Ισλάμ να μην αναγνωρίζει την Κύπρο και να ασκεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οπως φαίνεται, οι Τούρκοι εκνευρίζονται όχι μόνο από τις όποιες στρατηγικές κινήσεις της Ελλάδας, αλλά ακόμη και από δηλώσεις συμμάχων της...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA