Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάθετος για ακόμα μια φορά πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και το Ενώπιος Ενωπίω ενώ έβγαλε από το πολιτικό κάδρο και την πιθανότητα ενός ανασχηματισμού άμεσα.

«Έχω δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία γιατί αυτό είναι το θεσμικά σωστό και επιβεβλημένο πιστεύω, δε, ότι η κατάσταση στην χώρα το 2023 θα είναι καλύτερη. Αν έψαχνα πολιτικό παράθυρο να κάνω εκλογές... ουδέποτε η δημοτικότητα της κυβέρνησης δεν ήταν υψηλότερη από τον περασμένο Μάιο, Ιούνιο μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ήταν κάθετος σχετικά με το σενάριο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα που θα έχουν εκλογικό άρωμα: «δηλαδή πάμε να βάλουμε κανέναν βουλευτή από τις περιφέρειες που δεν πάμε καλά. Σας ταιριάζει αυτή η λογική σε αυτά που ξέρετε για μένα»;

Σε κάθε περίπτωση προσδιόρισε τον εκλογικό πήχη: «Πρόθεση μου είναι να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να εντάξουμε στελέχη. Αυτοί οι 30 μήνες είναι πιο κατάλληλες αυτές οι κυβερνήσεις» είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, δεν έδειξε να προβληματίζεται από τη δημοσκοπική κάμψη που εμφανίζει η κυβέρνηση: «Δεν αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις ούτε όταν είναι θετικές ούτε όταν είναι αρνητικές για εμάς.  Είναι λογικό η κυβέρνηση να έχει καταγράψει φθορά στις δημοσκοπήσεις. Είναι μια κυβέρνηση που προσπαθεί πολύ, άλλαξε τους κανόνες για το τι σημαίνει σοβαρή κυβέρνηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά έδειξαν ότι αυτή η μονοκομματική κυβέρνηση που ενσωμάτωσε στελέχη που δεν ήταν από την παραδοσιακή κομματική μήτρα, μια ευρεία κυβέρνηση που προτάσσει την αποτελεσματικότητα και «με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει άβυσσος. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί. Έχω πει πολλές φορές ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει άβυσσος. Άβυσσος πολιτική, άβυσσος πολιτιστική, άβυσσος αξιακή, σύμφωνα με τη δική μου εκτίμηση πάντα», ενώ τάχθηκε υπέρ «των σταθερών κυβερνήσεων που εξασφαλίζει το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και ένα κόμμα που παίρνει 38% να μπορεί να κυβερνά μόνο του. Ο στόχος, ο πήχης στην απλή αναλογική μπορεί να είναι στο 46%, 47%. Δεν είμαι αιθεροβάμων, ξέρω ότι είναι ένας πάρα πολύ φιλόδοξος στόχος, αλλά δεν ψήφισα εγώ την απλή αναλογική. Εγώ ήμουν απολύτως συνεπής ως προς την πίστη μου στο ποιο είναι το καλύτερο εκλογικό σύστημα για τη χώρα».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ρίχνοντας τα πρώτα «καρφιά» τονίζοντας πως «για το Νίκο Ανδρουλάκη δεν έχω να πω πολλά γιατί δεν άκουσα και πολλά» και πρόσθεσε ότι «τοποθετείται στην κεντροαριστερά πολυκατοικία από ότι είπε, ίδωμεν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA