ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/01/2022 13:41

Επιχείρηση Ελευθερία: Ενας χρόνος από την έναρξη των εμβολιασμών σε πολίτες - Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια

Ενα χρόνο μετά την έναρξη ων εμβολιασμών στους πολίτες ο νυν υπουργός Τουρισμού και τότε Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έστειλε το δικό του μήνυμα και ευχαρίστησε  όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επιχείρηση Ελευθερία: Ενας χρόνος από την έναρξη των εμβολιασμών σε πολίτες - Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια
Ο Βασίλης Κικίλιας στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη στιγμή που άρχισε ο εμβολιασμός των πολιτών ενάντια στον κορονοϊό. Η «Επιχείρηση Ελευθερία» φέρει την υπογραφή και του τότε υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που το παρουσίασε τον Νοέμβριο του 2020 μαζί με την Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλεους και πλέον μετρά πάνω από 18 εκατ. εμβολιασμούς.

Διαβάστε ακόμη: Μάριος Θεμιστοκλέους στο Reader: Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται επέκταση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου, ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού πλέον, ανέτρεξε πίσω στον χρόνο και παράλληλα θέλησε να ευχαριστήσει με το μήνυμά του όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σαν σήμερα, πριν ακριβώς έναν χρόνο, και αφού οι υγειονομικοί μας είχαν ήδη αρχίσει να εμβολιάζονται, ξεκίνησε από τους πολίτες ηλικίας άνω των 85, το καθολικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας είχε δώσει εντολή να εκπονήσουμε νωρίς ένα επιχειρησιακό σχέδιο έτσι ώστε όταν θα είχαμε τα εμβόλια για την COVID να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας με ασφάλεια, με οργάνωση και με ιεράρχηση. Αυτό ακριβώς παρουσίασα δημόσια στις 18 Νοεμβρίου 2020 μαζί με την Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλεους.

Είναι ένα πρόγραμμα που έγινε για πρώτη φορά στη χώρα, σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και σε 10 Mega εμβολιαστικά κέντρα. Ένα πρόγραμμα πρωτόγνωρα πολύπλοκο με μεγάλες επιχειρησιακές δυσκολίες.

Η εξαιρετική οργάνωση, ο επαγγελματισμός και η αυταπάρνηση ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων -εκείνων δηλαδή που δίνουν τη διπλή μάχη των νοσηλειών και των εμβολιασμών-είναι πια υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η δημόσια διοίκηση πρέπει να αντιμετωπίζει τους πολίτες: με σεβασμό, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα 18,3 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στους 30.000 επαγγελματίες υγείας που έχουν συμμετάσχει στην Επιχείρηση Ελευθερία και σε όλους τους συμπολίτες μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ