Μενού
  • Α-
  • Α+

Για νέες άδειες, επιπρόσθετες όσων ισχύουν προς όφελος των εργαζομένων, οι οποίες έρχονται κατ' αναλογία των πάγιων διατάξεων που εφάρμοσαν επί δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις της τροπολογίας του για τις άδειες νόσησης εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα λόγω νόσησης των ίδιων ή των παιδιών τους από κορονοϊό και αποκρούοντας τα πυρά της αντιπολίτευσης μίλησε για «ψευδολογία και υποκρισία».  

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: Νέα σφοδρή σύγκρουση Αδωνι Γεωργιάδης και Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια

Ο κ. Χατζηδάκης εξαπέλυσε σφοδρή αντεπίθεση για «δημαγωγία και υποκρισία» κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε τις ρυθμίσεις ως «τιμωρητικές» ενώ από τις βολές δεν γλίτωσε ούτε το ΚΙΝΑΛ. «Γιατί κατηγορείτε εμάς επειδή εφαρμόζουμε κατ’ αναλογία για τους γονείς των οποίων νοσούν τα παιδιά μια ρύθμιση συγκεκριμένη όταν εσείς εφαρμόσατε μια ρύθμιση παρόμοια επί χρόνια όταν κυβερνούσε και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή, όταν εφαρμόζετε εσείς μια ρύθμιση είναι καλή ενώ εμείς που την εφαρμόζουμε κατ’ αναλογία είμαστε νεοφιλελεύθεροι κι ανάλγητοι; Αν δεν έχετε κάνει γκάφα ζητήστε συγγνώμη, αλλά είστε εκτεθειμένοι ούτως ή άλλως γιατί η πολιτική σας είναι κλασικό παράδειγμα δημαγωγίας και υποκρισίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, παρουσιάζοντας στη Βουλή τις ρυθμίσεις που ψηφίζονται σήμερα.  

Εστιάζοντας, δε, την κριτική του στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για άδειες στους εργαζόμενους γονείς λόγω νόσησης των παιδιών τους από κορονοϊό χωρίς μείωση του 50% των αποδοχών τους, ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για επιλεκτική ευαισθησία. «Διαφωνείτε με τη ρύθμιση για τους γονείς και μιλάτε για μείωση ενώ η λογική είναι ίδια με την πάγια ρύθμιση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τροπολογία για γονείς που νοσούν τα παιδιά τους. Αφού είστε τόσο ευαίσθητοι και τόσο διαβασμένοι γιατί φέρνετε τροπολογία για επιπλέον αποζημιώσεις στους γονείς όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά τους και δεν φέρνετε αντίστοιχη ρύθμιση για τους εργαζόμενους όταν νοσούν οι ίδιοι; Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι άνθρωποι; Δεν έχουν δικαιώματα; Ή έχετε ευαισθησία κατά περίπτωση; Αν αυτό το πράγμα δεν είναι προχειρότητα και υποκρισία τι άλλο είναι;», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η αρμόδια τομεάρχης Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποστηρίζοντας πως η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε καθώς αφορά σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Η ίδια επέμεινε ότι η κυβερνητική ρύθμιση συνιστά τιμωρία των εργαζομένων, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι αιτία για τα χιλιάδες κρούσματα μαθητών είναι ο τρόπος που άνοιξαν τα σχολεία από την κυβέρνηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA