Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η χιονοθύελλα που έφερε η κακοκαιρία Ελπίς στην Αττική με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, μιλώντας στο Reader, να εφιστά την προσοχή στους πολίτες καθώς τα δύσκολα αναμένονται μετά το μεσημέρι και προς τις απογευματινές ώρες. Τα κύρια προβλήματα στην κυκλοφορία εντοπίζονται στα βόρεια προάστια της Αθήνας αλλά και στον Κηφισό. Το μεγάλο στοίχημα των επόμενων ωρών είναι να παραμείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι με όλο το δυναμικό της περιφέρειας να βρίσκεται σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου ενώ 4.000 τόνοι αλάτι είναι έτοιμοι να ριχτούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποφευχθεί ο παγετός. 

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

«Η πρόβλεψη είναι ότι το φαινόμενο θα είναι έντονο μετά το μεσημέρι και προς το απόγευμα και για αυτό ακριβώς εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούμε θα πρέπει να το κάνουμε με πολλή προσοχή αλλιώς να αναβάλουμε τις δουλειές, που είχαμε προγραμματίσει για σήμερα», αναφέρει ο κ. Πατούλης. Οπως σημειώνει ο περιφερειάρχης Αττικής, «οι κεντρικοί άξονες είναι ανοιχτοί. Υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στα βόρεια και βορειοανατολικά της Αττικής επειδή τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Η εκτροπή των βαρέων οχημάτων αλλά και των οχημάτων, που δεν έχουν αλυσίδες, έχει δημιουργήσει τεράστιο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό. Στον Αγιο Πέτρο, στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα στο τελεφερίκ είναι κλειστοί οι δρόμοι. Μικρά προβλήματα υπάρχουν στη λεωφόρο Θησέως, που ενώνει την Ανοιξη και την Εκάλη. Προφανώς υπάρχουν δημοτικοί δρόμοι, που είναι ευθύνη των δήμων και έχουν κλείσει. Χρειάζεται υπομονή. Εξελίσσεται το φαινόμενο και τις μεσημεριανές ώρες θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο». 

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 87 εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας σε διάφορες περιοχές της Αττικής. «Εκχιονιστικά βαρέως τύπου και μικρότερα, αλατιέρες και σκαπτικά έχουν διασπαρεί σε όλους τους οδικούς άξονες ευθύνης μας. Εχουμε προμηθευτεί 4.000 τόνους αλάτι για να κρατήσουμε τους κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς και για να μην παραλύσει η Αττική».

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι ενώ, όπως επισημαίνει ο κ. Πατούλης, «είμαστε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, υπάρχουν ερπυστριοφόρα και οχήματα 4x4 για να επέμβουμε εάν προκύψει ανάγκη. Ολο το βράδυ θα ρίχνουμε αλάτι και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τους μεγάλους δρόμους ευθύνης μας ανοιχτούς. Χρειάζεται προσοχή από όλους και να γνωρίζουμε ότι κυρίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες καλό θα είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και να έχουμε αλυσίδες γιατί δεν είναι μόνο οι κεντρικοί δρόμοι. Υπάρχουν και οι πάροδοι. Ενας δημοτικός δρόμος, μπορεί να έχει ισχυρό παγετό ή πολύ χιόνι με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και ίσως τον εγκλωβισμό». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA