ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/01/2022 13:47

Πρόταση μομφής: Αρχίζει την Παρασκευή η τριήμερη συζήτηση - Την Κυριακή η ονομαστική ψηφοφορία

Η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης θα αρχίσει στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πρόταση μομφής: Αρχίζει την Παρασκευή η τριήμερη συζήτηση - Την Κυριακή η ονομαστική ψηφοφορία
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με την τριήμερη συζήτηση που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, να ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυκτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία.

Διαβάστε ακόμη: Πρόταση μομφής: Τι είναι και τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα

Σύμφωνα, πάντα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ξεκινά με την ομιλία δύο τουλάχιστον βουλευτών από εκείνους που την υπέγραψαν. Μέχρι το τέλος της ομιλίας των δύο βουλευτών, συντάσσεται ο πλήρης κατάλογος των ομιλητών που θα τοποθετηθούν ενώπιον της Ολομέλειας. Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης εν συνόλω ή κατά κάποιου μέλους, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές).

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΒΟΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ