ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/01/2022 21:01

Δημοσκόπηση Abacus: Το 75% θέλει εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Abacus που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων - Τι απαντούν οι πολίτες για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δημοσκόπηση Abacus: Το 75% θέλει εκλογές στο τέλος της 4ετίας
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Abacus για λογαριασμό του Alpha προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στο κομμάτι αναφέρονται οι συσπειρώσεις και οι διαρροές των κομμάτων ενώ οι πολίτες απαντούν για το πότε πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν εκλογές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 23 Ιανουαρίου, μεταξύ 1.012 ατόμων. Για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, το 75% απάντησε στο τέλος της 4ετίας, δηλαδή το 2023, το 23% θέλει μέσα στο 2022, ενώ 2% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ. Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία έχει 77% με διαρροές 5% προς το ΚΙΝΑΛ, 1% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 3% προς άλλο κόμμα, ενώ 13% είναι οι αναποφάσιστοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συσπείρωση 55%, με διαρροές 20% προς το ΚΙΝΑΛ, 4% προς τη ΝΔ, 6% προς άλλο κόμμα και 13% αναποφάσιστοι. Το ΚΙΝΑΛ έχει 90% συσπείρωση με διαρροή 3% προς τη ΝΔ, 1% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 6% δεν απάντησε.

Video Loading...

Δημοσκόπηση: Τα ευρήματα για το ΚΙΝΑΛ

Σε ερώτηση για το πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε το ΚΙΝΑΛ, το 63% απάντησε «καθόλου», το 24% «πιθανό», το 4% «βέβαιο», με 2% δεν ξέρω/δεν απαντώ. Στο ερώτημα αν η εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα έχει επίδραση στο πολιτικό σκηνικό, το 76% απάντησε «ναι», ενώ το 72% απάντησε πως εξαιτίας του το κόμμα θα πάρει ψηφοφόρους και από ΝΔ, και από ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΛ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ