ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/01/2022 21:46

Βουλή: Μάσκες made in Turkey - Τι είπε ο Πρόεδρος της Βουλής

Γερμανική η κατασκευάστρια εταιρία των νέων μασκών υψηλής προστασίας για τους βουλευτές αλλά με έδρα στην Κωνσταντινούπολη. - Την ευθύνη της προμήθειας είχε η υγειονομική μονάδα της Βουλής

Βουλή: Μάσκες made in Turkey - Τι είπε ο Πρόεδρος της Βουλής
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ποικίλα σχόλια - άλλα καυστικά κι άλλα χιουμοριστικά - προκάλεσε στη Βουλή η διανομή 10 νέων μασκών υψηλής προστασίας έναντι του κορονοϊου στους βουλευτές, καθώς όπως διαπιστώθηκε ανέγραφαν «made in Turkey», αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής να δώσει εξηγήσεις για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, σχολίασε από το βήμα της Βουλής: «άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε. Τα συμφέροντα και τα όπλα περνάνε. Είναι Οργουελικό αυτό που ζούμε, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους εδώ μέσα».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, εξηγούσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πως η προμήθεια των 5.000 νέων μασκών έγινε με μειοδοτικό διαγωνισμό του ιατρείου της Βουλής, κατά τον οποίο επιλέχθηκε η πιο συμφέρουσα προσφορά και το συνολικό κόστος ανήλθε σε 1.000 ευρώ. «Το κουτί είχε πάνω την αγγλική και γερμανική σημαία, αλλά πιο κάτω έγραφε ότι είναι κατασκευασμένες σε εργοστάσιο της Κωνσταντινούπολης. Αν ήμουν εγώ και είχα εικόνα θα έλεγαν να μη τις επιλέξουμε», είπε ο κ. Τασούλας. Κοινώς η κατασκευάστρια εταιρία είναι γερμανική αλλά έχει έδρα στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣΚΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ