Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την εντατικοποίηση των έργων υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος, με στόχο την οριστική αντιμετώπιση των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος εξαιτίας σφοδρών καιρικών φαινομένων, διαβεβαίωσε από τη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. 

Υπογείωση 2,5 χλμ καλωδίων

Σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα,  συνολικά «τρέχουν» έργα υπογείωσης 320 χιλιομέτρων εναέριου δικτύου και συγκεκριμένα εντός του 2022 θα προχωρήσει η υπογείωση 1.000 χιλιομέτρων και το 2023 η υπογείωση 1.500 χιλιομέτρων εναέριου δικτύου.

Προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

Ο ίδιος ανέφερε ότι για τη στήριξη του ΔΕΔΔΗΕ έχουν ήδη προκηρυχθεί 764 προσλήψεις ενώ εντός του πρώτου τριμήνου 2022 θα προκηρυχθούν άλλες 370 θέσεις.

Εκτεταμένες οι βλάβες από την «Ελπίδα»

Ο κ. Σκρέκας περιέγραφε και την έκταση των ζημιών που προκάλεσε στην ηλεκτροδότηση η κακοκαιρία «Ελπίς». Σύμφωνα με τον ίδιο οι χιονοκαταιγίδες προκάλεσαν βλάβες σε 79 γραμμές Μέσης Τάσης, ενώ στην κορύφωσή της 200.000 νοικοκυριά σε 40 Δήμους έμειναν χωρίς παροχή.

«Την Τρίτη υπήρξε αποκατάσταση στο 50% ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας επανήλθε το ρεύμα στο 97,5%. Για να αντιμετωπιστούν οι βλάβες κινητοποιήθηκαν πάνω από 200 άτομα. Ποιος μπορεί πράγματι να αξιολογήσει εάν ήταν αποτελεσματική η επέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ στην αποκατάσταση την στιγμή που υπήρξαν σπίτια χωρίς ρεύμα για 3- 4 εικοσιτετράωρα; Υπήρξαν αστοχίες και κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος όταν υπάρχει έστω και ένα σπίτι χωρίς ρεύμα για 4 ημέρες», ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο ίδιος υποστήριξε πως σε σχέση με την περσινή κακοκαιρία "Μήδεια" οι βλάβες αποκαταστάθηκαν 2,5 φορές γρηγορότερα παρότι όπως είπε τα σπίτια που είχαν πρόβλημα ήταν 2,5 φορές περισσότερα.

1,7 δις ευρώ για την ενεργειακή κρίση

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση,  ο κ. Σκρέκας τόνισε πως έχουν ήδη διατεθεί 1,7 δις ευρώ για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ εκτίμησε ότι επιχειρήσεις και αγρότες που έχουν αναστολή ΥΚΩ δεν θα κληθούν να το πληρώσουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA