Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο επεισόδιο που είχε με τον Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης, δέχθηκε φραστική επίθεση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν με «γαλάζιους» βουλευτές στο καφενείο της Βουλής κι ο Χανιώτης βουλευτής τον πλησίασε και του απευθύνθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

«Δεν θα κάνουμε τη Βουλή βόθρο επειδή αυτό είναι το επίπεδο του Πολάκη» είπε στον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος γελούσε, με τον κ. Γεωργιάδη να του λέει ότι «δεν είναι για γέλια, να λέει βουλευτής κόμματος και μάλιστα της Αριστεράς που υποτίθεται είναι ηθική για τσίγκινα σωβρακάκια». Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι δεν θα έφταναν σε σημείο να έρθουν στα χέρια, αλλά πράγματι ο Βασίλης Σπανάκης επενέβη και μπήκε ανάμεσά τους για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Αριστεράς αναλώθηκε 20 λεπτά μιλώντας για τον Φουρθιώτη αντί να μιλά για την ακρίβεια.

Σε ό,τι αφορά στην κακοκαιρία «Ελπίς», ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως έγιναν και λάθη. Χαρακτηριστικά είπε πως η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων θα έπρεπε να είχε απαγορευθεί και στην Αττική Οδό από το βράδυ της Κυριακής, όπως έγινε και στην Εθνική Οδό. Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως η κακοκαιρία που ταλαιπώρησε τη χώρα ήταν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο και η διαχείριση της ήταν πολύ δύσκολη. Επανέλαβε όμως ότι έγιναν λάθη που θα διερευνηθούν. Για παράδειγμα αποδείχθηκε έστω και εκ των υστέρων ότι η Δευτέρα θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί αργία κι επίσης ότι ίσως ο Στρατός θα έπρεπε να είχε αναλάβει ρόλο στην Αττική Οδό για τον απεγκλωβισμό των οχημάτων νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι ο κόσμος δικαιολογημένα είναι δυσαρεστημένος.

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση που έγινε χθες στη Βουλή για τον Μένιο Φουρθιώτη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι συνομιλίες που παρουσίασε ο κ. Φουρθιώτης με κυβερνητικά στελέχη, έγιναν την περίοδο που δεν ήταν υπόδικος τονίζοντας χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση μπορεί να μιλά με όποιον θέλει. Δεν ήταν υπόδικος τότε ο κ. Φουρθιώτης».

«Αλλά αλήθεια τώρα θα καταστήσουμε τον κ. Φουρθιώτη πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου;», είπε συγκεκριμένα, υποστηρίζοντας πως ο μισός χρόνος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, αφιερώθηκε στον τηλεπαρουσιαστή.