Μενού
  • Α-
  • Α+

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ, ύστερα από πτώση που είχε στο σπίτι της το βράδυ του Σαββάτου (29/1). Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και πριν από περίπου δύο μήνες, καθώς είχε προσβληθεί από κορονοϊό και είχε επιδεινωθεί η κατάστασή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γιαννάκου διακομίσθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου ύστερα από πτώση που είχε στο σπίτι της και η κατάστασή της, χαρακτηρίζεται σοβαρή. Κατά τις ίδιες πηγές, η Μαριέττα Γιαννάκου υπέστη αιμάτωμα στο κεφάλι και η κατάστασή της επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ. Οι θεράποντες ιατροί έχουν καταφέρει να τη σταθεροποιήσουν, ωστόσο, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Αξίζει να σημειωθεί πως αργότερα σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν.

Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η κυρία Γιαννάκου δεν έδωσε το «παρών» στη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ούτε κατάφερε να συμμετάσχει στη διαδικασία μέσω επιστολικής ψήφου. 

Η κυρία Γιαννάκου είχε νοσηλευτεί επίσης τον περασμένο Ιούνιο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Ειδικότερα, βρισκόταν στο Κρανίδι Αργολίδας όταν αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια. Διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Ναυπλίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και από εκεί στο 251 ΓΝΑ. Η 70χρονη πολιτικός που είναι και νευρολόγος-ψυχίατρος, έχει διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Παιδείας, υπουργός Υγείας και ευρωβουλευτής της ΝΔ.