Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μπουρλότο» επιχείρησε να βάλει στην Ολομέλεια της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, προσερχόμενος στη συζήτηση επί του αναπτυξιακού νόμου με εμφανή στόχο να επιτεθεί στον Άδωνι Γεωργιάδη για τη Novartis και την αρχειοθέτηση της υπόθεσής του, ώστε να δώσει συνέχεια στο χθεσινό πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο ανάμεσά τους στο καφενείο της Βουλής, όπου χρησιμοποίησε πεζοδρομιακού ύφους εκφράσεις κατά του Υπουργού Ανάπτυξης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα και ξεκίνησε αμέσως την επίθεση, επιχειρώντας προφανώς ρεβάνς και να βάλει φωτιά στη συνεδρίαση. Είχε προαναγγείλει άλλωστε την αποψινή του ομιλία μέσω facebook, συστήνοντας σε όλους να «συντονιστούν». 

Διαβάστε ακόμη: Γεωργιάδης - Πολάκης: Νέα κόντρα στα social media

Αντιλαμβανόμενος τις διαθέσεις για καυγά του Παύλου Πολάκη και αρνούμενος να του επιτρέψει να τινάξει στον αέρα τη συνεδρίαση, ο προεδρεύων Χαράλαμπος  Αθανασίου, του ζήτησε να σεβαστεί τον Κανονισμό της Βουλής και να μη μιλάει για άσχετα ζητήματα με την ημερήσια διάταξη. Τον ανακάλεσε πολλές φορές στην τάξη, τον προειδοποίησε ότι θα του αφαιρέσει το λόγο, αλλά μάταια. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω οι παρατηρήσεις του, ενώ το κλίμα είχε ήδη ηλεκτριστεί με εκατέρωθεν διαμαρτυρίες από τις πτέρυγες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα για διαφορετικούς λόγους.  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαξίωνε το προεδρείο και αρνούνταν πεισματικά να συμμορφωθεί στον Κανονισμό. Εντέλει η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά, προκειμένου να κληθεί ο Πρόεδρος της Βουλής κι αν κρίνει να του απευθύνει μομφή που σημαίνει παρακράτηση της βουλευτικής του αποζημίωσης. Ακόμη και μετά το κλείσιμο του μικροφώνου πάντως ο Παύλος Πολάκης δεν κατέβηκε από το βήμα, αλλά αντιθέτως κατευθύνθηκε προς τα υπουργικά έδρανα και κράδαινε διάφορα έγγραφα προς τον κ. Γεωργιάδη.

Αρχικά ο κ. Πολάκης είπε: «Για το σκάνδαλο Novartis και την πρόκληση του Πρωθυπουργού χθες που ζήτησε να του ζητήσουμε συγγνώμη του κ. Γεωργιάδη. Όχι κ. Γεωργιάδη δεν θα σας ζητήσουμε συγγνώμη γιατί οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Γι’ αυτό καταθέσαμε 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την πράξη αρχειοθέτησης, γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί.Δεν αφορά ιδιωτική διαφορά αλλά υπουργού, σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος και δεν το δίνουν». Εν συνεχεία παραθέτοντας διάφορα ποσά της Νοβάρτις κι άλλων φαρμακευτικών επιχείρησε να πείσει ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε λειτουργήσει προνομιακά προς τη Νοβαρτις. Μετά από λίγο ο κ. Αθανασίου επιχείρησε να επιβάλλει την τάξη, αλλά μάταια. Ο διάλογος - ανάμεσα στον οποίο ο κ. Πολάκης συνέχιζε να λέει όσα είχε αποφασίσει - είναι χαρακτηριστικός.

Χαράλαμπος Αθανασίου (προεδρεύων): Σεβαστείτε τον κανονισμό και την ημερήσια διάταξη. Κάντε μια ερώτηση (σ.σ. επίκαιρη) να έρθει να απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης. Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του προεδρείου γιατί είστε εκτός θέματος θα σας αφαιρέσω το λόγο.

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτά στήσατε;

Χ. Αθανασίου: Αν δεν σταματήσετε θα σας αφαιρέσω το ρόλο

Π. Πολάκης: Είναι εξευτελισμός του Κοινοβουλίου.

Χ. Αθανασίου: Όχι κύριε θα μάθετε να σέβεστε τον Κανονισμό. Το πρώτο πειθαρχικό μέτρο που έχω να κάνω είναι σας ανακαλώ στην τάξη. Αν δεν σταματήσετε θα πάω στο επόμενο. Πηγαίντε στο νομοσχέδιο.

Π. Πολάκης: Πηγαίνετε όπου θέλετε.

Χ. Αθανασίου: Σας ανακάλεσα στην τάξη για δεύτερη φορά. Δεν συμμορφώνεστε κ. Πολάκη. Λοιπόν. Εφαρμόζω τον κανονισμό. Σας αφαιρώ το λόγο.

Π. Πολάκης: Σας αφαιρώ το λόγο.

Χ. Αθανασίου: Σας προειδοποιώ. Θα καλέσω τον Πρόεδρο της Βουλής να σας απαγγείλει μομφή.

Π. Πολάκης: Φωνάξτε τον

Το Προεδρείο κλείνει το μικρόφωνο. Ο Παύλος Πολάκης διαμαρτύρεται και οι βουλευτές της ΝΔ φωνάζουν. Καυγαδίζει ο Πολάκης με την πτέρυγα της ΝΔ. έχει πλησιάσει στα υπουργικά έδρανα και απευθύνεται στον Άδωνι Γεωργιάδη. Διαμαρτύρονται για τη διακοπή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Χ. Αθανασίου: Διακόπτεται η συνεδρίαση της Βουλής για 5 λεπτά. Να κριθεί ο Πρόεδρος για να υποβάλλει το επόμενο μέτρο αν κρίνει. Μομφή κατά του συναδέλφου. 

Ο κ.Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, δεν κατεβαίνει από το βήμα, σύμφωνα με ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη: «Ο κ.Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι»

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1488231379183628289?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA