ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/02/2022 11:26

Τασούλας για Πολάκη: «Δυσάρεστη κι αποκρουστική εικόνα»

«Είμαστε εδώ για να εφαρμόζουμε τον κανονισμό» είπε ο Κώστας Τασούλας και κάλεσε τους 300 βουλευτές να διαφυλάξουν τα έσχατα όρια του κοινοβουλίου «που είναι ο κανονισμός του, η Αρχή της πλειοψηφίας»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τασούλας για Πολάκη: «Δυσάρεστη κι αποκρουστική εικόνα»
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Συνεχίζεται σήμερα (1/2) το πρωί η συνεδρίαση της Βουλής που διεκόπη χθες ύστερα από το θέμα που προέκυψε με το κλείσιμο του μικροφώνου του Παύλου Πολάκη ενώ βρισκόταν στο βήμα, και των όσων επακολούθησαν. «Οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του προεδρείου, ακόμη κι αν νιώθουν ότι αδικούνται» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Η Βουλή δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέρος, όπου παίρνουμε το λόγο για να πούμε ότι θέλουμε και να κάνουμε ότι θέλουμε. Υπάρχει συνταγματική ελευθερία. Πουθενά το Σύνταγμα για έκφραση γνώμης δεν απονέμει δικαίωμα του απεριόριστου. Αλλά το απεριόριστο έχει σχέση μόνο με την ελευθερία κι όχι με την ανοργάνωτη διεξαγωγή των συζητήσεων. Οι συζητήσεις γίνονται βάσει του Κανονισμού, που μας προφυλάσσει από το να γίνουμε σώμα φωνασκούντων ή speakers corner σε ένα πάρκο στο Λονδίνο», ανέφερε αρχικά ο κ. Τασούλας, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή εικόνα αποκαρδιωτική.

Στηλιτεύοντας τη στάση του κ. Πολάκη ο οποίος αρνούνταν να αποχωρήσει από το βήμα παρά τη διακοπή της συνεδρίασης, πρόσθεσε: «Η Βουλή από το 1875 που καθιερώθηκε η αρχή της δεδηλωμένης έχει ένα τελικό όριο, το οποίο είναι η πλειοψηφία. το τελικό καταφύγιο της Βουλής είναι η πλειοψηφία. Μπορούμε εδώ με πράξεις ακτιβισμού να ανατρέψουμε την πλειοψηφία. Την πλειοψηφία την αλλάζει ο ελληνικός λαός, κανείς άλλος. Δεν μπορεί εμείς το τελικό καταφύγιο των διαφορών μας, που είναι η αρχή της πλειοψηφίας, να το ανατρέψουμε με μεθοδεύσεις, που να μαρτυρούν προθέσεις αντιδημοκρατικές, αμαυρώνουν την εικόνα του κοινοβουλίου και το διασύρουν. Για σταθείτε. Τι θέλετε δηλαδή; Αν ένας βουλευτής δεν αποχωρεί από το βήμα να τον σέρνουν για να φανεί ότι είναι σαν άλλα κοινοβούλια τριτοκοσμικών χωρών και να διασύρεται η χώρα; Δεν μπορεί αυτός που θεωρεί ότι αδικείται να συμπεριφέρεται σαν καταληψίας της Βουλής».

Ο ίδιος εξηγώντας τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής συνέχισε λέγοντας: «Αν θεωρούν οι βουλευτές ότι τους αδικούν οι υποδείξεις πάλι ο Κανονισμός προβλέπει ότι λύνεται είτε με συνέχιση του διαλόγου και υπογράμμιση μιας εσφαλμένης ενδεχομένως απόφασης, είτε με πρόταση μομφής, είτε με το να οδηγηθεί το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων. Αυτό που δεν προβλέπεται είναι θέματα που ανάγονται στον Κανονισμό να λύνονται με τρόπο αυτοδικίας και ακτιβιστικό».

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κάλεσε το σύνολο των βουλευτών να προστατεύσουν τον Κανονισμό ώστε να μην αμαυρώνεται το Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ