ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/02/2022 12:40

Θάνος Πλεύρης: «Χωρίς τεστ και με πιστοποιητικό εμβολιασμού από 7 Φεβρουαρίου η είσοδος στη χώρα»

Σημειώνεται πως από την προσεχή Δευτέρα, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Ελλάδα, λήγουν για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση επτά μήνες μετά τη δεύτερη.  Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού με δύο δόσεις είναι στους 9 μήνες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θάνος Πλεύρης: «Χωρίς τεστ και με πιστοποιητικό εμβολιασμού από 7 Φεβρουαρίου η είσοδος στη χώρα»
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Χωρίς υποχρεωτικό τεστ θα εισέρχονται στη χώρα οι τουρίστες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με την Ελλάδα να εισέρχεται πλέον σε καθεστώς κανονικότητας σε ό,τι αφορά στην είσοδο στην επικράτεια. Οσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, από τις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, θα μπαίνουν στην Ελλάδα με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρκεί να είναι ενεργό. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό έχει 9μηνη ισχύ.

«Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ» τόνισε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας. Σημειώνεται πως από την προσεχή Δευτέρα, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Ελλάδα, λήγουν για όσους δεν έχουν κάνει τη τρίτη δόση επτά μήνες μετά τη δεύτερη. Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού με δύο δόσεις είναι στους 9 μήνες.

Video Loading...

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, την Πέμπτη, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατέστησε σαφές ότι στις προτεραιότητες είναι η οποιαδήποτε ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων αφορά μόνο στους εμβολιασμένους.

Οπως ο ίδιος εξήγησε, η συζήτηση περί άρσης της υποχρεωτικής διενέργειας τεστ για τη μετακίνηση των εμβολιασμένων ήταν ήδη έντονη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτιμώντας ότι, σε συνάρτηση με την ευρωπαϊκή τάση το μέτρο αυτό θα αρθεί σύντομα και στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΕΣΤ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ