Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς υποχρεωτικό τεστ θα εισέρχονται στη χώρα οι τουρίστες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με την Ελλάδα να εισέρχεται πλέον σε καθεστώς κανονικότητας σε ό,τι αφορά στην είσοδο στην επικράτεια. Οσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, από τις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, θα μπαίνουν στην Ελλάδα με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρκεί να είναι ενεργό. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό έχει 9μηνη ισχύ.

«Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ» τόνισε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας. Σημειώνεται πως από την προσεχή Δευτέρα, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Ελλάδα, λήγουν για όσους δεν έχουν κάνει τη τρίτη δόση επτά μήνες μετά τη δεύτερη.  Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού με δύο δόσεις είναι στους 9 μήνες.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, την Πέμπτη, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατέστησε σαφές ότι στις προτεραιότητες είναι η οποιαδήποτε ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων αφορά μόνο στους εμβολιασμένους.

Οπως ο ίδιος εξήγησε, η συζήτηση περί άρσης της υποχρεωτικής διενέργειας τεστ για τη μετακίνηση των εμβολιασμένων ήταν ήδη έντονη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτιμώντας ότι, σε συνάρτηση με την ευρωπαϊκή τάση το μέτρο αυτό θα αρθεί σύντομα και στη χώρα μας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA