Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα. Άλλη μια καλή εβδομάδα ξεκινά για το ελληνικό ποδόσφαιρο που παραμένει το χειρότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και, βεβαίως, δεν υπάρχει καμία σοβαρή περίπτωση να αλλάξει κάτι. 

Το μήνυμα Τσέφεριν

Πριν από μερικές μέρες, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης βρέθηκε στη Γενεύη. Αφορμή ήταν μία προγραμματισμένη συζήτηση με την UEFA για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν κυρίως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με δεδομένο ότι ο υπουργός είναι συνομιλητής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Μαθαίνω όμως ότι ο υπουργός είχε και μία ενδιαφέρουσα επαφή με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν. Σε αυτή την μάλλον εκτενή συζήτηση, ο Τσέφεριν μετέφερε στην ελληνική πλευρά ότι η υπομονή της UEFA έχει τελειώσει και τώρα είναι η ώρα για την ανάληψη δράσεων, με ιδιαίτερη έμφαση την υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης που εκπονήθηκε στην βάση του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία το 2020.

Η σύσκεψη

Σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς Τάκη Θεοδωρικάκο, Λευτέρη Αυγενάκη, Κώστα Τσιάρα για την κατάσταση της αθλητικής βίας στην χώρα. Δε νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα γίνει πολύ σοφότερος από την συγκεκριμένη συζήτηση, ούτε στο μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η εκτίμηση ότι θα ληφθούν δραστικά μέτρα. Άλλωστε νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και μάλιστα ιδιαίτερα αυστηρό, απλά δεν εφαρμόζεται ιδιαίτερα από τις ΠΑΕ. Αφήστε δε που η σύσκεψη αυτή ήταν απολύτως εσωτερική και δεν ήταν προδιαγεγραμμένο να βγει προς τα έξω, τουλάχιστον από τη μεριά του Μαξίμου. Και στο Μαξίμου ψάχνουν να δουν ποιος ήταν αυτός που την διέρρευσε.

Μεθοδικά

Και ενώ όλοι ήταν χαλαροί το απόγευμα της Κυριακής, η Αστυνομία συνέλαβε άλλα τέσσερα μπουμπούκια από αυτά που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση εις βάρος του άτυχου Άλκη. Γι' αυτό και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν έξαλλος με τα περί συγκάλυψης που ακούγονταν μέσα στη μέρα, όταν ο ίδιος είχε προσωπική ενημέρωση για την πορεία των ερευνών και για την προοπτική συλλήψεων. 

Η ένταση στο υπουργείο

Είναι ένα από τα κεντρικότερα υπουργεία για την κυβέρνηση. Κι όμως, φαίνεται ότι υπάρχει σφοδρή σύγκρουση στο εσωτερικό του μεταξύ δύο εκ των τριών επικεφαλής του. Μάλιστα, υπάρχει σύγκρουση ενός από αυτά τα δύο πρόσωπα και με τον γενικό γραμματέα. Το κακό είναι ότι αυτή η ένταση έχει αρχίσει και φτάνει και σε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε και το υπουργείο συζητιέται έντονα. Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, δεν βλέπω άμεσα λύση στον ορίζοντα. Εκτός ίσως από έναν διορθωτικό ανασχηματισμό.

Πολιτιστική Διπλωματία

Και για να μην λέτε ότι δεν σας κάνω πρόγραμμα, ενημερώθηκα για μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει το ΕΛΙΑΜΕΠ σήμερα το απόγευμα με φόντο την έκδοση «Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία που υπογράφουν οι κυρίες Δήμητρα Κιζλάρη και Μαρία Σιεχατέ. Για την εν λόγω έκδοση θα μιλήσουν υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και η καθηγήτρια ιστορίας στο ΕΚΠΑ Μαρία Ευθυμίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Παγουλάτος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA