ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/02/2022 11:26

Γιώργος Κύρτσος: Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία

Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη - «Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γιώργος Κύρτσος: Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία
Γιώργος Κύρτσος: Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία
Ανάγνωση:

Παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο Γιώργος Κύρτσος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, ο ευρωβουλευτής διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο κ.Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου.

Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει. Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται "Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας'. Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ