Μενού
  • Α-
  • Α+

Απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης και των θεσμών κατά την περίοδο συγκυβέρνησής του με τους ΑΝΕΛ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός, ερωτηθείς για τον λαϊκισμό και το παράδειγμα της Ελλάδας την προηγούμενη 10ετία σε πάνελ με θέμα την παγκόσμια πρόκληση διάβρωσης της Δημοκρατίας στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. «Πριν από 11 χρόνια η Ελλάδα αντιμετώπισε μεγάλη οικονομική κρίση, μεγάλη λιτότητα και κοινωνική δυσαρέσκεια. Μετά το 2015 είχαμε μία κυβέρνηση συνασπισμού ανάμεσα σε ένα κόμμα της Αριστεράς και ένα κόμμα της Δεξιάς, πολύ μέτρια, εάν μου επιτρέπεται να πω, η οποία προσπάθησε να ελέγξει τα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και να επηρεάσει την δικαιοσύνη, ωστόσο οι θεσμοί της Δημοκρατίας άντεξαν», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος εκτίμησε πως τα κόμματα, που ρέπουν προς τον λαϊκισμό μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα, όταν κερδίσουν και δεύτερη συνεχόμενη εκλογή, κάτι, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αποτρέψαμε το 2019», για να προσθέσει πως :«Στο τέλος της ημέρας όλα αφορούν στην εκπλήρωση των προεκλογικών μας εξαγγελιών, να φέρνεις αποτελέσματα, και για αυτό η κυβέρνησή μας είναι ακόμη δημοφιλής. Καταφέραμε να γυρίσουμε σελίδα ως χώρα, πλέον είμαστε ισχυρότεροι πολιτικά, θεσμικά και οικονομικά».

Στη συζήτηση συμμετέχουν επίσης η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, που εστίασε στον κίνδυνο διακίνησης fake news και θεωριών συνωμοσίας μέσω των social media, καθώς και η Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA