Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ποινική υπόθεση που έχει απασχολήσει τόσο την ελληνική όσο και την αμερικανική δικαιοσύνη βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, στο Μόναχο. Αυτή η υπόθεση δεν ήταν άλλη από τη δολοφονία του νεαρού Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο, όταν εκείνος έκανε τις διακοπές του στο νησί. 

Η Κάμαλα Χάρις ρώτησε τον πρωθυπουργό για την πορεία της υπόθεσης της δολοφονίας του Μπακαρί Χέντερσον με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμεύεται προσωπικά στην Αμερικανίδα αντιπρόεδρο να παρακολουθήσει την πορεία της υπόθεσης και να την ενημερώσει σχετικά. Η δίκη για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον επρόκειτο να αρχίσει τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, αλλά διακόπηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022. Σε πρώτο βαθμό με συνολικά εννέα κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο, η κατηγορία μετατράπηκε από ανθρωποκτονία σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Διαβάστε ακόμηEuroferry Olympia και Norman Atlantic: Οι «τρομακτικές ομοιότητες» στις δύο τραγωδίες

Η πρωτοβάθμια δίκη έληξε με την οικογένεια του θύματος να είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με την απόφαση. Η μητέρα του Μπακαρί Χέντερσον, τότε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είχε επισημάνει: «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις γι' αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο», είχε πει η μητέρα του.

Ο εισαγγελέας μετά την καταδίκη άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και επανέφερε την υπόθεση για εκδίκαση εκ νέου. Πάντως, οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον βρίσκονται στην Ελλάδα βρίσκονται για να παρακολουθήσουν τη δίκη για τη δολοφονία του παιδιού τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA