Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κυβερνητικό «βαλκανικό εξπρές» κάνει σήμερα στάση στο Βουκουρέστι, αφού ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας. Το ταξίδι έρχεται σε συνέχεια των επαφών Μητσοτάκη σε Βουλγαρία, Σερβία και Κροατία και εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό της Αθήνας για ενδυνάμωση των σχέσεων με χώρες της γειτονιάς. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης που θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Ρουμάνο ομόλογό του στα θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και κοινών ασκήσεων.

Όπως θα θυμάστε στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού οι Ρουμάνοι πυροσβέστες άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο για τον επαγγελματισμό τους όσο και για τις μεθόδους και την τεχνική τους. Μαζί θα είναι και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, που θα συζητήσει τα ζητήματα μείωσης των γραφειοκρατικών εμποδίων στις πύλες εισόδου για τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα οδικώς – να σας θυμίσω πως οι Ρουμάνοι είναι οι πρώτοι σε αριθμό επισκεπτών που έρχονται στη χώρα οδικώς και στηρίζουν ιδιαίτερα την αγορά της Βορείου Ελλάδας. Θα είναι επίσης μαζί, ο Κώστας Σκρέκας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κώστας Φραγκογιάννης και βέβαια ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου που συνοδεύει τον πρωθυπουργό σε όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό. Μετά τη Ρουμανία ο Μητσοτάκης προετοιμάζει και μια επίσκεψη στη Σύρο την Παρασκευή, όπου και θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Νεωρίου. Αναμένονται ανακοινώσεις για την πορεία του ναυπηγείου και συνολικά της επένδυσης.

Ενισχύοντας το ελληνικό λόμπι στις Βρυξέλλες

Διάβασα χθες για τη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Επίτροπο Χάν, αρμόδιο για τον προϋπολογισμό και τα θέματα διοίκησης στην Κομισιόν. Ο κ. Βαρβιτσιώτης συζήτησε μαζί του τους τρόπους με τους οποίους η ελληνική παρουσία μπορεί να γίνει ισχυρότερη στους πολυδαίδαλους μηχανισμούς της ΕΕ, κάτι που θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Μάλιστα ο κ. Βαρβιτσιώτης θα παρουσιάσει σε ένα από τα επόμενα υπουργικά συμβούλια τον τρόπο με τον οποίο θα στελεχώσει τον μηχανισμό μέσω του οποίου η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες θα αναβαθμιστεί. Εγώ λέω πως η ιδέα είναι εξαιρετική γιατί στο κοινοτικό οικοσύστημα υπάρχει σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Τα προσυνέδρια πριν το Συνέδριο

Στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται για το 14ο Εθνικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 έως 8 Μάϊου στις εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo κι οι ιθύνοντες νόες του Μοσχάτου προετοιμάζουν τα οργανωτικά. Χθες συνεδρίασε η Οργανωτική Επιτροπή υπό τον Προεδρία του μπαρουτοκαπνισμένου κομματικά Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Γ. Μπρατάκου και του Γραμματέα Παύλου Μαρινάκη. Μαθαίνω ότι μέχρι το Μάιο και κορονοϊού επιτρέποντος, θα διεξαχθούν τουλάχιστον δυο προσυνεδριακές διαδικασίες σε Βόρεια Ελλάδα, σε Δυτική Ελλάδα/ Πελοπόννησο και στην νησιωτική χώρα, ενώ τα κομματικά στελέχη θα σαρώσουν την επικράτεια τους επόμενους τρεις μήνες τόσο για να καταγράψουν προστάσεις όσο και για το απαραίτητο κομματικό σκάουτινγκ ενόψει εθνικών εκλογών, για τις οποίες από το καλοκαίρι κι έπειτα ο χρόνος θα κυλά αντίστροφα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA