Μενού
  • Α-
  • Α+

Την οριστικοποίηση του τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο την προσεχή Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα την ατζέντα της συζήτησης των δύο ηγετών προς αποφυγή παρερμηνειών, αλλά και στέλνοντας σαφή μηνύματα προς την Αγκυρα μετά το προκλητικό κρεσέντο Τσελίκ. Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου το γεύμα πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα λάβει χώρα την Κυριακή μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Φανάρι για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας

«Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συνάντηση με θετική διάθεση επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στη ρητορική. Χωρίς ψευδαισθήσεις και φυσικά χωρίς διαφοροποιήσεις από τις σταθερές και καθαρά διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδας, που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Οικονόμου και σκιαγραφώντας το «μενού» εστίασε στις κοινές προκλήσεις των δύο χωρών έναντι όσων τις χωρίζουν.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον κόσμο οι δύο χώρες, παρά τις διαφορές μας, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μία σειρά από ζητήματα. Προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να προσθέσουμε και άλλα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως φρόντισε να στείλει και μηνύματα στη γείτονα, ανακόπτοντας τη φόρα όσων πιθανόν επιδιώκουν ένα γεύμα στρωμένο με «αγκάθια», υπογραμμίζοντας με νόημα πως: «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αλλάξει δραματικά τα δεδομένα σε ότι αφορά την ασφάλεια στην Ευρώπη. Από την άλλη όμως παράλληλα, έχει ταυτόχρονα διατρανώσει την απερίφραστη καταδίκη της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA