Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων πριν από τις 31 Ιουλίου, άφησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την οπαδική βία, που ψηφίζεται σήμερα. Ο ίδιος εξάρτησε τη χρονική αναπροσαρμογή από τις θετικές εξελίξεις. Δηλαδή, από το επίπεδο και την ταχύτητα συμμόρφωσης των ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτεχνικών σωματείων στις διατάξεις του νέου νόμου που αυστηροποιεί το πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών και είχε οδηγήσει στην απόφαση προσωρινής αναστολής της λειτουργίας τους μέχρι τις 31/7/2022.

«Δεσμευόμαστε αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο θέμα των Λεσχών να φέρουμε διάταξη και να άρουμε νωρίτερα το καθεστώς αναστολής της λειτουργίας τους», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Διαβάστε ακόμη: Οπαδική βία: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο

Θωρακίζεται το θεσμικό οπλοστάσιο για την οπαδική βία

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο θεσπίζεται ένα σαφές και αυστηρό πλαίσιο με στόχο την αποτελεσματική εποπτεία των Λεσχών, μέσω και της αυστηροποίησης των ποινών. «Θωρακίζουμε το θεσμικό οπλοστάσιο με μια πιο αυστηρή και αποτελεσματική εφαρμογή ρυθμίσεων για τις λέσχες φιλάθλων. Σκοπός είναι η εξάλειψη οπαδικής βίας εντός και εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων», τόνισε, αποδίδοντας ευθύνες για την παρατυπίες των οργανωμένων Λεσχών και στις ομάδες. «Το νομοσχέδιο ανοίγει νέα μονοπάτια στον αθλητισμό. Αποκαθιστά ζητήματα που έπρεπε χρόνια να είχαν ρυθμιστεί. Δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε ότι η οπαδική βία έχει βαθιές ρίζες και πιθανώς να χρειαστούν νέες βελτιώσεις. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», πρόσθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA