Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Ρωσία δεν βρίσκεται στη χώρα, αλλά μάλλον... κάπου στην Αθήνα, όπως κατήγγειλε ο Δημήτρης Λιάτσος. «Δεν βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα» δηλαδή από 1 Ιανουαρίου 2021 όταν και προσλήφθηκε, αναφέρει ο κ. Λιάτσος. Πηγές της ΕΡΤ ανέφεραν πως ποτέ δεν απέκρυψαν ότι ο Αχιλλέας Πατσούκας είναι στην Αθήνα εξαιτίας αναρρωτικής άδειας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης Κωνσταντίνος Ζούλας «κοροϊδεύει τους πολίτες» και δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με τις «ανταποκρίσεις» του Αχιλλέα Πατσούκα από τη Μόσχα

«Στα πρότυπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας κοροϊδεύει τους πολίτες μπροστά στα ίδια τους τα μάτια. Ο κ. Ζούλας προκειμένου να απαντήσει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, δεν τόλμησε να εκδώσει μια στοιχειώδη ανακοίνωση, αλλά κατέφυγε στην μέθοδο των “πηγών της ΕΡΤ”, πίσω από τις οποίες φυσικά βρίσκεται ο ίδιος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε ακόμη: ΕΡΤ: Αντιδράσεις για τον ανταποκριτή της Μόσχας που έβγαινε από την Κυψέλη - Τι απαντά το Ραδιομέγαρο

«Οι “πηγές της ΕΡΤ” - Ζούλας, λοιπόν, αναφέρουν ψευδώς ότι η ΕΡΤ ποτέ δεν απέκρυψε πως ο εν λόγω δημοσιογράφος μετέδιδε από τη Μόσχα “ανταπόκριση”... μέσα από το σπίτι του στην Κυψέλη. Όμως τα βίντεο των “ανταποκρίσεών” του διαψεύδουν απολύτως τις “πηγές” και ξεσκεπάζουν το φιάσκο Ζούλα το οποίο προσβάλει ανεπανόρθωτα την ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και εκθέτει τους έντιμους δημοσιογράφους της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύει τέσσερα βίντεο με τον Αχιλλέα Πατσούκα. «Αναμένουμε την αυτονόητη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της δικαιοσύνης. Η παραίτηση όλων των υπευθύνων ξεκινώντας από τον ανεύθυνο πρόεδρο της ΕΡΤ είναι μονόδρομος ως ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας μετά τα χυδαία ψέματα και την παραπληροφόρηση» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Αξιωματική Αντιπολίτευση. 

Τα βίντεο με τον Αχιλλέα Πατσούκα που δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ: 

Νωρίτερα ο Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωσή του είχε ζητήσει απαντήσεις από την ΕΡΤ για το αν ισχύουν οι καταγγελίες. Ολόκληρη η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου: «Μετά τις καταγγελίες ότι ανταποκριτής της ΕΡΤ που υποτίθεται ότι ήταν στη Μόσχα, όχι μόνο δεν έχει πατήσει στη Ρωσία αλλά έδινε ρεπορτάζ από την Κυψέλη σε γνώση της διοίκησης, περιμένουμε άμεσα καθαρές απαντήσεις: Ισχύουν οι καταγγελίες; Μήπως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις «φαντασμάτων» ανταποκριτών σε γνώση της Διοίκησης της ΕΡΤ; Εάν ισχύουν, το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Ζούλας είναι να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα εξάλλου είναι θέμα της Δικαιοσύνης».

Πηγές της ΕΡΤ σχολίασαν στη συνέχεια τα εξής: «Ο κ. Αχιλλέας Πατσούκας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με άριστη γνώση των ρωσικών θεμάτων, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ανταποκριτής σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, η Καθημερινή και η RealNews και από το 2021 απασχολείται με σύμβαση έργου στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον κ. Πατσούκα στην Αθήνα, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον αέρα της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον γιατί αναπαράγεται μια άνευ νοήματος καταγγελία, πόσω μάλλον όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος -καίτοι ασθενούσε- ασκούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του».

Η καταγγελία για το ανταποκριτή της ΕΡΤ 

Η καταγγελία του Δημήτρη Λιάτσου: «Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… "Βοηθάει" να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επί 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα (!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλειά του. Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δε ξέρω από που η ΕΡΤ "έβγαζε" τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και έβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ. Ξέρω ότι δε βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα. Αυτό προβλημάτισε ακόμα και την ελληνική πρεσβεία, το ΥΠΕΞ… Η ΕΣΗΕΑ, αναδείχνει τώρα το θέμα, μετά από παρέμβαση, λέει, των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ έχει εδώ, στη Μόσχα, δυο μέλη της! Υπάρχει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία… Δεν ήξερε νωρίτερα, δε ρώταγε; Κάποιοι ίσως "κακίσουν" τον εν λόγω ανταποκριτή, συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν-μάταια-υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα. Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA