Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία σημαντική παρέμβαση βρίσκεται στα σκαριά από τον Στέλιο Πέτσα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, με αφορμή και τη φρικτή υπόθεση του κυνοκομείου του δήμου Σπάρτης. Οι αποτροπιαστικές εικόνες είχαν κινητοποιήσει αμέσως τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών που ενημέρωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, με αποτέλεσμα σήμερα η εικόνα στο δημοτικό κυνοκομείο –το οποίο αναμένεται σύντομα να μετατραπεί σε καταφύγιο– να μην θυμίζει τίποτα από όσα ανατριχιαστικά είχαν δει το φως της δημοσιότητας, χάρη και στις συντονισμένες προσπάθειες φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωων.

Αυτές τις ημέρες, όπως μαθαίνουμε, στην οδό Δραγατσανίου προχωρούν ένα βήμα παρακάτω, καθώς προωθείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών ένα “mega” πρόγραμμα στειρώσεων για τα αδέσποτα ζώα των δήμων (σκύλουςκαι γάτες), με μία γενναία χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ. Ο Στέλιος Πέτσας που επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία, ότι η μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση πηγαίνει «χέρι-χέρι» με τη μεταφορά και των απαραίτητων πόρων, συνεχίζει τον διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς –και μετά την ψήφιση του νέου νόμου– και φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να προβεί σε οτιδήποτε χρειάζεται, προκειμένου το νέο πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικό. Μαθαίνουμε, επίσης, ότι στο συρτάρι βρίσκεται και σχετική ΚΥΑ για πρόσθετη μόνιμη στήριξη των οικονομικών των δήμων για τις νέες υποχρεώσεις τους στο θέμα αυτό, καθώς και ένα έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης των στειρώσεων, ειδικά για τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Η διπλωματία του κορονοϊού 

Για το ότι ο κορονοϊός επισκέφτηκε και τον πρωθυπουργό είστε πλέον ενήμεροι - άλλωστε το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Instagram. Εγώ του εύχομαι περαστικά με την ελπίδα να το περάσει «στο πόδι». Να πω σε αυτό το σημείο πως ο πρωθυπουργός είχε κάνει τεστ όταν επέστρεψε το Σάββατο από το Παρίσι και τελικά βρέθηκε θετικός στο καθιερωμένο τεστ χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Μαθαίνω πως μια από τις πρώτες κινήσεις ήταν να ενημερωθούν και οι στενές του επαφές - άρα και ο πρόεδρος Ερντογάν με τον οποίο συνέφαγε χθες επί ένα δίωρο. Επελέγη η διπλωματική οδός όπως έμαθα και εικάζω πως έγινε τηλεφώνημα μεταξύ των διπλωματικών συμβούλων. Πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν που πέρασε πρόσφατα κορονοϊό τηλεφώνησε να ευχηθεί περαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη - για τους λάτρεις της σημειολογίας να υπενθυμίσω πως την προηγούμενη φορά είχαν ανταλλάξει ευχές μέσω Twitter. Ελπίζω η διπλωματική αβρότητα να βρει πεδίο εφαρμογής στο μέλλον και σε πιο σύνθετα θέματα. 

Ο απαισιόδοξος Κούλογλου 

Πηγή μου στην Κουμουνδούρου μου είπε πως υπάρχει εκ νέου δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Κούλογλου στον ΣΚΑΙ που εκτίμησε χθες - κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα -ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πρώτο κόμμα ενώ χαρακτήρισε και τυχοδιωκτισμό τις εκλογές τώρα, επειδή, όπως σημείωσε, η χώρα θα έμενε ακυβέρνητη για δύο μήνες. Η ίδια πηγή μου εξήγησε πως αρκετά από όσα λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία απέχουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια στιγμή όμως φαίνεται πως απηχούν ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις. Τώρα, για την πρόβλεψη στις εκλογές τι να πω; Μια από τις δυο πλευρές θα δικαιωθεί. Εάν κρίνω από τις δημοσκοπήσεις, μάλλον ο Κούλογλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA