Μενού
  • Α-
  • Α+

Επικοινωνία με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη είχε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη.

Διαβάστε ακόμη: Πέρασε τα σύνορα της Μολδαβίας ο Ελληνας πρόξενος της Μαριούπολης

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέφερe σε μήνυμά του πως: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ψευδές ότι είναι αιχμάλωτος»

Θα πρέπει να σημειωθεί πως την Παρασκευή, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών διέψευσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες που ήθελαν τον Έλληνα γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη να βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας. Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως αυτή η είδηση είναι ο «ορισμός του ψεύδους». Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως ο γενικός πρόξενος είναι καλά στην υγεία του και πως το ταξίδι διαφυγής από το θέατρο των μαχών στην Ουκρανία, συνεχίζεται. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου.